Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.08.2011.
15:06 >> 17:01h
Vestionline, Beta A

Odbojkašice Srbije ostale bez finala Gran prija

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale završnog turnira Gran prija, pošto su poražene od selekcije SAD sa 3:0. Amerikanke će se za titulu boriti protiv reprezentacije Brazila, koja je ubedljivo nadigrala Ruskinje rezultatom 3:0.

Odličan uspeh srpskih odbojkašica uprkos porazu u polufinalu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da u svom debitantskom nastupu na Gran priju uđe u finale ovog prestižnog nadmetanja, jer je u kineskom Makau u polufinalu izgubila od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0, po setovima 25:22, 25:20, 25:21.

Najbolji poenter turnira Jovana Brakočević bila je najefikasnija Srpkinja i u subotu, zabeležila je 19 poena, tri više od Sanje Malagurski. Najbolja na meču je bila Destini Huker sa 20.

U prvom polufinalnom meču selekcija Brazila je pobedila aktuelne prvakinje sveta, Ruskinje rezultatom 3:0 i to po setovima 26:24, 25:17, 25:23.

Odbojkašice Srbije će se tako u nedelju ujutro boriti za bronzanu medalju sa reprezentacijom Rusije, dok će Amerikanke pokušati da odbrane titulu protiv odličnih Brazilki.

Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan nastupom njegove ekipe u porazu od SAD u polufinalu Gran prija, ali da je rival pokazao zašto je favorit.

"Posle ove utakmice mogu da kažem da sam više nego zadovoljan igrom, odnosom, ponašanjem, motivacijom. Odigrali smo vrlo dobru utakmicu sa pregršt dobrih poena, dizali smo halu na noge. Ovo je u ovom trenutku možda nas maksimum", rekao je Terzić posle poraza od 3:0.

"Naravno da su neke stvari mogle da budu i bolje, ali smo odigrali dobru utakmicu. Amerika je bila bolja, bili su favoriti, imaju fantastičnu ekipu. Čestitam im, dobili su nas bez ijedne mrlje", rekao je selektor Srbije.

Srbiju sutra ujutru očekuje novi duel sa Rusijom, a Terzić je ocenio da će njegova ekipa u tom meču imati više šansi nego danas.

Kapiten Jelena Nikolić ocenila je da je utakmica bila bolja nego što to rezultat pokazuje.

"Jeste da je bilo 3:0, ali to nije tako ubedljivo kao što deluje. U svakom setu smo mogli da realizujemo jednu-dve lopte više da smo možda bile koncentrisanije. Amerika je još jednom potvrdila da je zasluženo jedna od tri najbolje reprezentacije na svetu", rekla je Nikolićeva.

"Ne znam više koji put igramo sa Rusijom, ali sutra je važnije, jer bismo pobedom osvojili broznanu medalju, što nije mala stvar", dodala je ona.

Maja Ognjenović složila se sa ocenom da je ekipa bolje igrala nego što to rezultat pokazuje.

"Imali smo više grešaka nego u prethodne dve utakmice, ali smo čak i sa toliko grešaka bile blizu. Utakmica je bila ujednačena, stizale smo i razlike od tri-četiri poena. Nemamo vremena da razmišljamo o porazu, od ranog jutra igramo sa Rusijom. Nadam se da ćemo gran pri završiti na najbolji način, a to je pobeda", rekla je Ognjenovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online