Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.05.2011.
12:18
Vestionline A

Odbojkašice Srbije brane titulu u Evropskoj ligi

Odbojkašice Srbije kažu da žele da odbrane titulu u Evropskoj ligi da bi spremne i u dobrom raspoloženju dočekale takmičenja na Gran Priju i Evropskom prvenstvu u Srbiji i Italiji.

Odbojkašice Srbije okupile su se u Beogradu na pripremama za Evropsku ligu

Došlo je devet reprezentativki, a preostalih osam (Ana Antonijević, Silvija Popović, Nataša Krsmanović, Stefana Veljković, Milena Rašić, Jovana Vesović, Sanja Bursać i Ivana Nešović) će se priključiti pripremama kada završe obaveze u svojim klubovima.

Prozivku je obavio drugi trener reprezentacije Nebojša Protić, pošto kasne i selektor Zoran Terzić i trener Branko Kovačević. Takmičenje u Evroligi će se ove sezone održati treći put, a Srbija je oba puta osvajala trofej.

Reprezentativka Maja Ognjenović rekla je da očekuje da ekipa ponovi uspeh iz prethodne dve godine.


"Planiramo i očekujem da ponovimao uspeh koji smo ostvarile prethodne dve godine. Ne bi trebalo da imamo problema u grupi, pošto igramo sa

reprezentacijama koje nisu na našem nivou. Uvodni deo sezone će nam služiti kao dobra uvertira i pomoći će nam u pripremama pred Gran pri i Evropsko prvenstvo",  rekla je Ognjenović.

Odbojkašica kineskog kluba Evergrande Jovana Brakočević ocenila je da takmičenje u Evroligi nije prioritet reprezentacije Srbije.


"Znamo da će ovo biti jako duge pripreme, a prioritet nam je EP. Evroliga će biti upoznavanje sa mlađim devojkama i uigravanje za što bolji plasman, ali nam to nije prioritet. Daćemo sve od sebe da budemo treći put uzastopno prvaci, ali okrećemo se pre svega EP zato što će se igrati u Beogradu, pred našom publikom", rekla je Brakočevićeva.

Drugi trener reprezentacije Srbije Nebojša Protić rekao je da će stručni štab neke igračice poštedeti učešća u Evroligi, ali da će se ekipa truditi da nastavi sa dobrim rezultatima u tom takmičenju.

"Očekuje nas duga sezona, Evroliga je prvo takmičenje, u koje ćemo ući u malo izmenjenom sastavu. Neke igračie će dobiti poštedu, ali trudećemo se da nastavimo kontinuitet osvajanja Evropske lige. Mnoge mlađe igračice će dobiti šansu da doprinesu ovom takmičenju koje će biti uvod za Gran pri i EP u Beogradu", rekao je Protić.

"Nismo kompletni, nedostaju nam sedam igračica i dva trenera. U ovom sastavu ćemo raditi prvih 10-ak dana, pa kada se kompletiramo počehemo ozbiljniji rad na podizanju forme i nivou igre za predstojeća takmičenja" dodao je drugi trener.


Mlade reprezentativke Nina Rosić i Tijana Malešević rekle su da im je čast što su pozvane u reprezentaciju i istakle da će se truditi da opravdaju poverenje selektora.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online