Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.10.2009.
10:43
Vestionline A

Srbija sa Poljskom na SP u Italiji

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u F grupi sa Poljskom na XVII SP 2010. u Italiji, verifikovala je Takmičarska komisija FIVB na sastanku održanom u Lozani, kojem je prisustvovao Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, član Takmičarske komisije FIVB.

Pored Miloševića u Komisiji su Teofanis Ciokris iz Grčke, predsednik Takmičarske komisije i drugi potpredsednik FIVB i članovi Kristobal Marte Ofis iz Dominikanske Republike, prvi potpredsednik FIVB, Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV i potpredsednik FIVB, da Silva Grasa Filjo, predsednik Odbojkaške federacije Brazila i potpredsednik FIVB, Amr Elvani iz Egipta, predsednik Odbojkaške konfederacije Afrike i potpredsednik FIVB, Antonio Kamilo Antao iz Mozambika, Ari Kacumi Vakao iz Japana, Venbin Liju iz Kine, Šanrit Vongprasert iz Tajlanda, član Administrativnog Borda FIVB, Stanislav Ševčenko iz Rusije, član Administrativnog Borda FIVB, Torsten Endres iz Nemačke, Gafar Derakshandeh iz Irana i Hukba Gugam iz Alžira.


Takmičarska komisija FIVB verifikovala je sistem žreb za XVII SP 2010. U konkurenciji odbojkaška, koji će se obaviti u Auditorijumu Park Muzike, u Rimu, 28. oktobra u 19,00 časova. Žreb će biti poludirigovan, jer će reprezentacije biti podeljene u grupe na osnovu plasmana na trenutno važećoj FIVB rang listi.

Takmičarska komisija FIVB je saopštila da je u kvalifikacijama za XVII SP 2010. učestvovalo 110 reprezentacija tokom tri runde takmičenja: 35 iz Evrope (CEV), 33 iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), 21 iz Azije (AVC), 13 iz Afrike (CAVB) i 8 iz Južne Amerike (CSV). U kvalifikacijama je odigrano ukupno 245 utakmica u 36 grupa.

Kvalifikacije za XVII SP 2010. u konkurenciji odbojkaša posmatralo je ukupno 283 952 gledaoca, odnosno prosečno 1159 gledalaca po meču. Najbolja poseta je bila u Evropi, gde je utakmice kvalifikacija posmatralo ukupno 104 890 gledalaca, odnosno prosečno 1417 po utakmici.

Utakmice III runde L grupe kvalifikacija u Kragujevcu posmatralo je ukupno 12 450 gledalaca, odnosno 2075 gledalaca po utakmici. Po broju gledalaca, turnir u Kragujevcu je na četvrtom mestu u Evropi.

Italija, domaćin šampionata i Brazil, aktuleni svetski prvak, obezbedili su direktan plasman na XVII SP 2010. Kroz kvalifikacije, plasman na prvenstvo izborilo je, pored Italije, još osam selekcija iz Evrope (CEV): Srbija, Rusija, Nemačka, Poljska, Češka, Bugarska, Francuska i Španija, pet reprezentacija iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA): Kuba, SAD, Portoriko, Kanada i Meksiko, četiri selekcije iz Azije (AVC): Kina, Australija, Japan i Iran, tri repreznetacije iz Afrike (CAVB): Egipat, Tunis i Kamerun, kao i dve selekcije iz Južne Amerike (CSV): Argentina i Venecuela.

Utakmice na XVII SP 2010. u konkurenciji odbojkaša igraće se u 10 gradova u Italiji. Domaćini će biti: Torino, Milano, Trst, Verona, Modena, Firenca, Ankona, Rim, Ređo Kalabrija i Katanija.

Na XVII SP 2010, koje će se odigrati od 24. septembra do 10. oktobra 2010. godine igraće 24 reprezentacije. Sistem takmičenja je promenjen u odnosu na prethodne šampionate.

U prvoj fazi takmičenja, 24 reprezentacije će biti podeljene u šest grupa. U drugu fazu će se plasirati po tri selekcije iz svake grupe, koje će formirati novih šest grupa sa po tri selekcije. Plasman u treću rundu izboriće po dve selekcije iz svake grupe, koje će formirati četiri grupe sa po tri reprezentacije. Pobednici grupa u trećoj rundi izboriće plasman u polufinale.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online