Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 19.12.2010.
12:23
E. V. A

Đerisilo: Zbog Terzića samo navijač!

"Ne želim više da slušam da sam se oprostila od reprezentacije zbog bilo kakvih problema, jedini razlog je aktuelni trener našeg nacionalnog tima", rekla je Ivana Đerisilo.

Odbojkašica Ivana Đerisilo bez dlake na jeziku

Na dan kada je odbojkaška reprezentacija Srbije, peti put uzastopno, proglašena od strane OKS za najuspešniju žensku selekciju u zemlji, jedna od naših najboljih i najpopularnijih igračica, Ivana Đerisilo, otvorila je dušu. Tvrdi da je predsedniku OS Srbije Aleksandru Boričiću objasnila zašto neće da igra pod komandom trofejnog stručnjaka Zorana Terzića...


"Ne želim da se prepucavam preko novina i ne želim da slušam da sam odustala zbog nekih svojih privatnih ili porodičnih problema. Moj jedini razlog je Zoran Terzić! To sam rekla i njemu, kao i predsedniku Boričiću. I mnogo mi je žao da gledam devojke kako igraju i bojim se da ne dođu u istu situaciju kao ja", razočarana je Ivana.


O razlozima zašto je još u maju odlučila da se povuče iz nacionalnog tima ne želi za javnost mnogo da priča.

"Ima ih previše, trebalo bi mnogo strana da se ispiše", priča ogorčena.

"Odustala sam zbog moje loše igre pored njega, zbog nepoštovanja mene kao osobe... Jednostavno, ne želim da svoje ime i igru srozavam na nivo kadetkinje ili juniorke".


Cveće iz Istanbula
Ivana Đerisilo je nedavno operisala rame. Dok se lečila u Beogradu, uprava Galatasaraja je oduševila:
"Poslali su mi buket cveća u klupskim bojama sa porukom na srpskom da brzo ozdravim. Dirnuli su me u srce, ponekad poželim da se nikad ne vratim... A, ovde me nisu pitali ni kako sam!

Nekadašnja igračica Crvene zvezde, danas zvezda Galatasaraja, tvrdi da je atmosfera u reprezentaciji loša od Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. Smatra i da svetska bronza 2006. i evropsko srebro 2007. nisu posledica dobrog rada u zemlji.

"Bum smo napravile tek kada smo iz naše lige otišle u strane. Tamo smo stasale i pre četiri godine iznenadile i svet. Bile smo željne i pobeda i dokazivanja i svako je mogao da nas vodi. Ostvarile bismo isti rezultat i da je na klupi bio predsednik Boričić", priča Đerisilo.


Odbojkašica, koja je u najboljim igračkim godinama (27), smatra da ekipa nije bila psihički spremna za velike utakmice na Svetskom prvenstvu u Japanu. Tezu da su mlade i neiskusne ne prihvata:

"Ni mi nismo imale iza sebe velike utakmice i neko iskustvo, pa smo dva puta pobedile tada aktuelnog prvaka Italiju".


Ivana tvrdi da devojke imaju kvalitet za najviše domete, što će se videti i na kraju klupske sezone. Zabrinuta je za iduću godinu, pošto je ulog zbog Evropskog prvenstva u našoj zemlji velik. I, kaže da će uvek biti uz devojke.

"Žao mi ih je! Biću uz njih kao i što sam bila na nedavno završenom SP. Nisam otišla iz reprezentacije, oprostila sam se jedino sa selektorom. I dalje ću biti uz devojke, samo ne na terenu. A, to neću da radim, jer ne želim da se opet neki uspeh pripisuje Terziću", kategorična je Đerisilo. 

Lična karta
Ime i prezime: Ivana Đerisilo
Nacionalnost: Srpska
Datum rođenja: 8. avgust 1983. u Beogradu
Visina: 185 cm
Težina: 72 kg
Matični klub: Crvena zvezda
Sadašnji klub: Galatasaraj
Trofeji: Brojne domaće titule sa Crvena zvezda, sa selekcijom Srbije i Crne Gore osvojila je svetsku bronzu u Japanu 2006, srebro sa EP 2007. iz Luksemburga i Belgije

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.08.2011. 17:38
slatka je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online