Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.09.2018.
21:00
Vestionline A

Šta je Jokić radio tokom leta i šta u Denveru očekuju od njega?

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić otkrio je šta od njega traži trener Majkl Meloun uoči nove NBA sezone.

twitter.com/nuggets
Nikola Jokić, zvezda Denvera

Jokić je u protekle tri sezone izrastao u jednog od ključnih igrača Nagetsa, a u narednoj će upravo oko njega da se vrti sistem igre koji bude pravio Meloun.

- Želi da mnogo jedem. Šalim se. Želi da budem vođa, agresivniji, predvodnik. Daću sve od sebe - rekao je Jokić tokom dana medija u Denveru.

Srpski centar je gostovao u radio emisiji, a voditelja je zanimalo šta znači biti vođa.

- Kada kola krenu nizbrdo ti moraš biti onaj koji je pozitivan, s kim momci žele da igraju, da sve usrećuješ na i van terena. Da budeš dobar prijatelj sa asvima, čak iako moraš da kažeš nešto loše, što vođe nekad moraju da rade. Pogledajte Lebrona Džejmsa, on je jedan od najboljih igrača i vođa, radi male stvari, poput večera sa timom, a kada kritikuje nego saigrača, to ne znači da ga mrzi, već želi najbolje od njega.

Jokić je proteklo leto iskoristio da dodatno radi na individualnom napretku.

- Bio sam na suncu i vežbao. Kada sam kod kuće uglavnom sam napolju. Nisam radio ništa posebno, bio sam sa porodicom, na reci, s konjima, trenirao. Nisam radio ništa ludo - opisao je svoje leto mladi košarkaš.

Iako je prošlo nekoliko meseci navijači Nagetsa i dalje pamte poslednji meč prošle sezone i poraz od Minesota Timbervulvsa, u direktnom okršaju za mesto u plej-ofu.

- To je bilo u glavi do plej-ofa jer je trebalo da budemo tamo, a nismo. Ostao je gorak ukus u ustima, koji je brzo nestao. Ali mislim da moramo da zapamtimo taj poraz, da nam poslednja nada ne bude jedna utakmica. Taj poraz me nije motivisalo tokom leta, već treba samo da ga se setimo kad počne nova sezone. Motivisala me želja da budem bolji, da budem svoja najbolja verzija. Poraz me ne motiviše.

Jokić je kao bitne faktore za narednu sezonu istakao domaći teren i odbranu.

- Moramo biti koncentrisani na svaku utakmicu, ne smemo gubiti od "slabijih" timova, posebno kod kuće. Moramo imati dobar skor tu, ne smemo dozvoliti protivnicima da nas pobeđuju na našem parketu. Što se tiče odbrane, mislim da postajemo bolji. Pre dve godine smo bili zaista loši, prošle godine manje, ali je mogao da se vidi napredak. Spor, ali se video. Možda ove godine budemo bolji nego što se očekuje, ko zna.

Bitan deo igre je i tranzicije, a posebno kretanje na protivničkoj polovini parketa.

- San Antonio je najbolja verzija, igraju brzo. Svaki njihov pas je pretnja. Moramo biti agresivni, koncentrisani.

Prioritet za sledeću sezonu je, naravno, plasman u plej-of.

- Ne treba nam taj teret na ramenima, ali, da - istakao je kratko Jokić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online