Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 25.11.2010.
19:24 >> 00:11h
Vestionline A

CSKA otpustio Vujoševića!

Kako je iz ruskog košarkaškog giganta saopšteno, a prethodnih dana i na sva zvona najavljivano u medijima, Duško Vujošević je oteran zbog katastrofalnih rezultata ove sezone u Evroligi.

Vujošević platio cenu neuspeha

Njegovu poziciju privremeno će zauzeti pomoćni trener Dmitri Šakulin, a stručnom štabu je priključen i trener juniora Andrej Malcev. Klub je napustio i Saša Filipovski, koji je radio kao pomoćni trener.

Prema navodima ruskih medija, novi trener Moskovljana trebalo bi da bude Ergin Ataman, nekadašnji trener Montepaskija iz Sijena i Efes Pilsena. 

Iako je prethodnih dana predsednik "armejaca" Andrej Vatutin govorio da situaciju neće rešavati "preko kolena", posebno ne zbog činjenice da je Vujošević stigao letos, kao veliko pojačanje, i da treba biti strpljiv, nakon poslednjeg poraza od Armanija u Evroligi, uprava je odlučila da se bivšem treneru Partizana i reprezentacije Crne Gore zahvali na saradnji.

Grbović: Igrači bojkotovali

 

Govoreći o razlozima otkaza Vujoševiću, bivši košarkaš Partizana Goran Grbović je iskazao sumnju da su igrači bojkotovali trenera u Milanu.

 

"Nije mi jasno kako su igrači mogli izgubiti od Armanija. Sjetite se samo kako su igrali prije nekoliko mjeseci na američkoj turneji, a danas imaju samo jednu pobedu u Evroligi. Ne isključujem mogućnost da su bojkotovali Vujoševića", rekao je Goran Grbović.

CSKA je poslednjim porazom od Armanija 71:65 u 6. kolu grupe D Evrolige, praktično ostao bez šansi za plasman u Top 16 fazu.

Vujošević je izgubio podršku i navijača i medija, koji su otvoreno tražili njegov odlazak, a dan ranije se oglasio čak i Vladimir Gomeljski, sin legendarnog Aleksandra Gomeljskog.

"Glavni razlog što Vujošević nema uspeha u CSKA je taj što nema pravi kontakt sa igračima. On nije svestan u kakvom klubu radi. Verujem da je dobar trener, ali to nije uspeo da dokaže u CSKA. Žao mi je što ovo kažem, ali on mora da ode", izjavio je Gomeljski.

Inače, Duško Vujošević je prošle godine dobio prestižnu nagradu "Aleksandar Gomeljski", kao najbolji trener u Evropi.

Dule: "Želim CSKA da se što pre vrati na staze uspeha"

 

Vujošević je u izjavi za sajt moskovljana poželeo sve najbolje klubu u nastavku sezone.

''Kada sam letos prihvatio ponudu CSKA bio sam svestan da će formiranje novog tioma zahtevati dosta vremena i strpljenja. Nažalost, period moje adaptacije na klub i proces upoznavanja sa situacijom poklopio se i sa drugim problemima. Sezonu smo počeli bez nekolicine igrača koji su bili povređeni. Pored toga, problem nam je napravila i turneja u SAD. Naš prvi poraz u Evroligi je bio njena direktna posledica. Takođe, i raspored utakmica na startu Evrolige bio je prilično nepovoljan. Od šest mečeva samo dva smo ogigrali kod kuće, sa Armanijem i Olimpijom. Ipak, bez obzira na sve, očekivao se bolji početak sezone. Želim klubu da se što pre vrati na put pobeda'', poručio je Vujošević.

Četvrtak 25.11.2010. 19:31
Covek moze da radi samo i iskljucivo u KSS i Partizanu, ali to se znalo odavno
Četvrtak 25.11.2010. 20:08
Добро, ја сам прочитао да је он дао оставку али нема везе... шта сад, велик је он стручњак, не бринем ја за његову каријеру
Četvrtak 25.11.2010. 23:52
dugo se i zadržao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online