Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.11.2010.
17:33
Vestionline A

Vujošević menja Ivkovića?

Trener košarkaša moskovskog CSKA Duško Vujošević mogao bi početkom sledeće godine da zameni Dušana Ivkovića na mestu selektora Srbije, a predsednik KSS-a Dragan Kapičić odbacuje takve tvdnje rečima "to je smešno"!

Trener moskovskog CSKA Duško Vujošević

Kako pišu podgoričke "Vijesti", Vujošević je nedavno napustio funkciju crnogorskog selektora kako bi mogao da se dogovori sa Košarkaškim savezom Srbije. Iako je nekadašnji trener Partizana taj potez opravdavao obavezama u CSKA, autori teksta u "Vijestima" ne veruju da situacija u klubu ima bilo kakve veze sa nacionalnim timom u periodu godine kada nema nikakvih reprezentativnih akcija.

Krajem februara ili početkom marta, a možda i nešto ranije, biraće se novo rukovodstvo KSS, a već dugo se pominje Ivkovićev odlazak. On trenutno predvodi Olimpijakos, a sa KSS još nije produžio ugovor. 

Vujoševiću, inače, ne ide u CSKA, koji je preuzeo letos, jer Moskovljani u prvih pet kola Evrolige imaju samo jedan trijumf, dok su doživeli i prvi poraz u ruskom šampionatu, i to u petoj rundi. Prvi čovek CSKA Andrej Vatutin upozorio je crnogorskog stručnjaka da više nema prava na grešku, i pored činjenice da od starta ima problema sa povređenim igračima. Protiv Vujoševića su se okrenuli i navijači slavnog kluba, ali i ruski mediji, koji smatraju da treba što pre da mu vide leđa.

Na drugoj strani, predsednik KSS Dragan Kapičić tvrdi da su sve spekulacije oko izbora novog selektora bespredmetne i dodaje da se čeka odgovor Dušana Ivkovića kome je ponuđen nastavak saradnje.

"To su smešne priče, mogu slobodno da kažem. Ni ja, ni ostali članovi Upravnog odbora ne razmišljamo o alternativi za Ivkovića, a njegova odluka da sačeka izbore u savezu sa konačnom odlukom da li ostaje na funkciji selektora ne remeti ništa.

Čitao sam i ja o tome da se pominju drugi kandidati, i bez obzira na sve uvažavanje Vujoševića, stav UO je da sačeka da se Duda izjasni. Samo je na njemu da li će voditi reprezentaciju ili ne, a on je jasno rekao da ima želju da završi posao. Prema tome, to je za nas dovoljno da ne razmišljamo o drugim kandidatima", rekao je Kapičić.

Dule je već radio kao selektor Srbije i Crne Gore 2003. godine, nasledivši Svetislava Pešića na klupi Državne zajednice. On je tada preuzeo posao kada mnogi nisu hteli (prvi kandidat je bio Božidar Maljković), i kada su neki igrači otkazali učešće (Bodiroga, Rakočević, a Divac okončao karijeru). Tako je sa igračima sa kojima je raspolagao (Milan Gurović, Miloš Vujanić, Predrag Drobnjak, Ognjen Aškrabić, Kosta Perović, Đuro Ostojić, Vule Avdalović, Predrag Stojaković, Dejan Koturović, Marko Jarić, Nebojša Bogavac i Dušan Vukčević) otišao na Evropsko prvenstvo u Švedskoj, završivši na šestom mestu u Evropi.

Inače, kao Vujoševićeva zamena na klupi Crne Gore pominje se trener Albe Luka Pavićević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online