Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 19.11.2010.
16:33
Tanjug A

"Crno-beli" favoriti, ali samo "na papiru"

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović ocenio je danas da su "crno-beli" uoči nedeljnog večitog derbija u osmom kolu regionalne NLB lige favoriti "na papiru", ali da to često ništa ne znači na terenu u ovakvim mečevima.

Vlada Jovanović

"Ne trebamo da se previše opterećujemo. Svaka utakmica u sezoni je veoma značajna za nas, pošto možemo mnogo i da dobijemo i da izgubimo", objasnio je Jovanović na konferenciji za novinare u pres centru dvorane "Pionir".


On je istakao da su okršaji sa Crvenom zvezdom posebni pošto, kako je ocenio, "puno znače i igračima i navijačima", a položaj na tabeli i inidividualni kvalitet "ne moraju da budu presudni".

"Derbi koji je pred nama biće specifičan po velikom broju debitanata iz naše ekipe. Imaćemo mnogo igrača koji će prvi put odmeriti snage sa Zvezdom", napomenuo je Jovanović i dodao da nije posebno pripremao internacionalce u dresu državnog prvaka za duel sa najvećim rivalom.

Prvi derbi u prethodne dve sezone pripao je Crvenoj zvezdi, a šef stručnog štaba "crno-belih" rekao je da je Partizan u tim utakmicama delovao "nehomogeno".

"Po pravilu nam je na početku sezone potrebno vremena da se uigramo, pošto smo prinuđeni da tokom letnjeg prelaznog roka promenimo dosta igrača. U prvim takmičarskim utakmicama neophodno je da igrači shvate čiji dres nose i za koga se bore", poručio je Jovanović.

Subota:

Cedevita - Olimpija (17:00)
Hemofarm - Nimburk
Budućnost - Zadar (20:00)
Široki - Zagreb (20:15)

Nedelja:

Cibona - Radnički (17:00)
Krka - Igokea
Partizan - Crvena Zvezda

Kao najveći kvalitet Crvene zvezde, on je izdvojio strana pojačanja koja su uobličila taj vrlo mlad tim.

"Mladost po pravilu donosi agresivnost, rasterećenost i veliku motivaciju na svakom meču. Poslednje utakmice pokazale su da je Zvezda uspela da kvalitetno kompletira tim košarkašima iz inostranstva i da moramo da maksimalno ozbiljno pirstupimo meču sa komšijama", naglasio je Jovanović.

Kapiten Petar Božić složio se sa ocenama da je derbi "poseban događaj" i dodao da uspešnost u utakmicama sa Crvenom zvezdom "obeležava sezonu".

"Zvezda igra sve bolje. U prošlom kolu zasluženo su pobedili Cibonu na domaćem terenu. S druge strane, mi smo već ispunili kvotu od četiri poraza u regionalnoj ligi tako da nam pobeda u sledećem kolu mnogo znači i na takmičarskom planu", zaključio je Božić koji nije mogao da izdvoji nijedan derbi u kome je igrao.


Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin istakao kaže da je Partizan favorit u predstojećem večitom derbiju, ali da "crno-beli" nisu nepobedivi rival. Uvalin smatra da se odnos snaga i kvalitet učesnika u derbiju "zaboravljaju čim utakmica počne", uz konstataciju da od izabranika očekuje da pruže maksimum i pokažu "ratnički mentalitet".

Maihailo Uvalin

"Pripreme za derbi u značajnoj meri su poremećene prinudnim odlaskom iz hale Pionir. Ove sedmice smo radili u Kovilovu, pa nam je bila potrebna adaptacija na novu dvoranu", napomenuo je Uvalin.

On je ocenio da su "crveno-beli" u prošlom kolu odigrali veoma dobro protiv Cibone u utakmici u kojoj su zabeležili prvi tijumf u novoj sezoni.

"Očekujem da najzad u kontinuitetu odigramo dve dobre utakmice. Ekipa pokazuje izvestan napredak. Pre duela sa Cibonom odigrali smo možda i najbolju utakmicu do tada, protiv Krke u Novom Mestu, ali smo u tom meču nažalost poraženi", podsetio je Uvalin.

Šef štručnog štaba trofejnog kluba ocenio je da njihov najveći rival ima "kvalitetnu ekipu, prednost u svim segmentima igre i tim koji je pet puta skluplji".


"Nadam se da ćemo moći da odigramo korektno i zadovoljimo naše navijače", poručio je Uvalin.

Kapiten Nemanja Nedović složio se sa trenerovom trvdnjom da Zvezda ovoga puta mora da prepusti ulogu favorita Partizanu, ali je naglasio da njegovi saigrači i on neće doći na derbi "sa belom zastavom".


"Trudićemo se da ponovimo pristup i borbenost koji su nas krasili na meču sa zagrebačkom Cibonom. Nadamo se najboljem", zaključio je daroviti plejmejker.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se 21. novembra od 17 časova u dvorani "Pionir", a zbog "visokog rizika" ulaznica za ovaj meč neće biti u slobodnoj prodaji.

Tabela:
Olimpija 5-2, Hemofarm 5-2, Nimburk 5-2, Zagreb 4-3, Budućnost 4-3, Krka 4-3, 

Cedevita 4-3, Partizan 3-4, Široki 3-4, Igokea 3-4, Radnički 3-4, Cibona 3-4, 
Zadar 2-5, Crvena zvezda 1-6.

POVEZANE VESTI

Subota 20.11.2010. 00:41
Ovo više nije derbi. Voleo bih da se zvezda oporavi , jedino zbog toga da utakmice između Partizana i zvezde opravda epitet derbija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online