Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.11.2010.
22:48
Vestionline A

EL: Partizan pobedio Kahu u trileru

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu špansku Kahu Laboral rezultatom 74:71 (18:25, 24:13, 14:18, 18:15) u petom kolu grupe A Evrolige.

Ovo je treća pobeda Partizana, koji sada zauzima drugo mesto na tabeli, dok je Kaha sa skorom 2-3 četvrta. U četvrtak igraju Žalgiris (3-1) - Himki (2-2) (18,45) i Makabi (3-1) - Prokom (0-4).

Prvi koš u prepunoj i dobro poznatoj atmosferi dvorane "Pioniru" postigao je Đekić i to trojku, ali posle toga iskusni San Emeterio preuzima stvar u svoje ruke i bez promašaja iz igre vrlo brzo stiže do dvocifrenog učinka čime je omogućio maksimalnu prednost (16:25) tima koji vodi Duško Ivanović. Za to vreme jedina svetla tačka u timu Vlade Jovanovića bio je Lafajet sa šest poena.

Međutim, u drugoj četvrtini se razigrao Džejms Gist, a Lafajet je sa "alej apom" digao "Pionir" na noge. Ubrzo je usledila trojka Kecmana, pa koš uz faul Džavaija, čime su "crno-beli" za kratko vreme preokrenuli rezultat (34:33). Do kraja poluvremena se igralo koš za koš, ali je srpski šampion uspeo da se odlepi na +4 i na veliki odmor ode sa prednošću od 42:38.

Zanimljivo je da je Partizan imao čak 11 skokova više (25:14) od Španaca što je i jedan statističkih podataka koji doneo rezultatsku prevagu na stranu domaćeg tima.

Otvorena, brza i duelima jaka igra nastavljena je u trećoj četvrtini. Sjajan uvod Partizana u drugo poluvreme, Veseli je zakucao za 44:38, ali Kaha uzvraća serijom 10:2 i tim iz Vitorije ponovo prelazi u vođstvo (48:46) u 26. minutu igre. Do kraja je viđena rezultatska klackalica, pa se u poslednji deo igre krenulo od "nule" - 56:56.

Amerikanac Logan otvario je četvrtinu trojkom i promovisao sebe u prvog strelca utakmice (14p). Naredna dva napada Partizan ne koristi, a Barać pravi mini-seriju od 5:0 i posle samo minut Kaha ima značajnu prednost - 61:56. Ni posle uzetog tajm-auta Partizan ne može da nađe put do koša gostiju, a agonija njegovih igrača nastavljena, pošto puna četiri minuta srpski šampion igra bez postignutog koša. To je iskusna španska ekipa koristila, smirenim napadima puštala je da vreme teče i pokušavala da kazni svaku grešku protivnika.

U redove Partizana uvukla se nervoza, lopta jednostavno nije htela u koš, a razlika u korist Španaca rasla je iz minuta u minut. Na ruku Kahi išlo je i to što su "crno-beli" brzo ušli u bonus, a u tim trenucima se raigrao i prvi centar tima Vitorije Stanko Barać (17p), koji je sa šest koševa u nizu svom timu obezbedio prednost od 66:56 na 5,5 minuta pre kraja meča.

Prve poene za domaćina postigao je Lafajet sa slobodnih bacanja na polovini četvrtine. Partizan je ipak uspeo da se konsoliduje i vrati u meč sa pet vezanih poena Kecmana (63:69) tri i po minuta pre kraja. Odgovornost na sebe preuzima Kecman koji košem uz faul vraća Partizan samo na -3 (66:69).

Kada je Džavai, na minut i po do kraja postigao koš za 68:69, "Pionir" je prosto proključao što je sada unelo nevozu u ekipi gostiju, dok su domaći igrači prosto "leteli" po terenu. Španski šampion ne koristi još jedan napad u nizu, da bi Gist svojim 12. poenom 37 sekundi pre kraja potpuno preokrenuo rezultat (70:69). U narednom napadu poništen je koš San Emeterija zbog koraka, nakon čega je usledila prava eksplozija i ludnica na tribinama "Pionira".

Kecman je u narednom napadu promašio oba slobodna bacanja, ali se sjajni Džavai izborio za loptu i odbio je ponovo do Kecmana, koji je fauliran. Ovaj put Kecman je bio siguran za 72:69 na 14 sekundi do kraja meča. Potom su San Emeterio i Gist bili sigurni u penal završnici, da bi na kraju Nemanja Bjelica promašio šut za izjednačenje.

Ovo je bio još jedan veliki podvig "crno-belih", koji je protiv španskog šampiona, pet minuta pre kraja meča gubio sa 11 poena razlike i uspeo je da se vrati u igru, pre svega zahvaljujući seriji Kecmana, i ostvari veliku pobedu.

Na kraju je najefikasniji bio Džejms Gist sa 14 poena, Džonatan Džavai dodao je 13, a Dušan Kecman 12. Na drugoj strani Barać je ubacio 17 koševa uz sedam skokova, dok je San Emetereio postigao 14, koliko i Logan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online