Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.10.2010.
17:20
Vestionline A

Jovanović: Biće teško protiv Hemofarma

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je da njegove igrače sutra od 19 časova očekuje težak meč protiv Hemofarma drugom kolu Jadranske lige.

"Crno-beli" su pre tri dana na svom terenu poraženi od ekipe Budućnosti 79:78 u prvom kolu regionalnog košarkaškog takmičenja. Beograđani će sutra u "Pioniru" od 19,00 sati dočekati Vrščane.

"Bez obzira što igramo dva kola kod kuće odmah na početku prvenstva, što je prednost, istakao bih da su to utakmice protiv ekipa koje su igrale kvalifikacije za Evroligu. Iz tog razloga to su timovi koji su morali da postignu nivo forme za takvo takmičenje mnogo ranije nego ostali. To ih čini veoma ozbiljnim protivicima. I naša i Hemofarmova ekipa su promenjene u odnosu na prethodnu sezonu, ali mislim da je klub iz Vršca sačuvao kostur tima, praktično sedam ili osam igrača iz prošlogodišnjeg sastava. Pojedinci su nosioci igre, a tu pre svega mislim na Mačvana, Krstovića i Borisova. Tu su i povratnici u tim, Pavković i Božović, koji u sezoni iza nas nisu igrali što zbog povreda, što zbog bolesti, a veoma su važna karika Hemofarma", rekao je Jovanović.

On je istakao da očekuje veoma težak meč bez obzira na prednost domaćeg terena koji ima njegov tim.

"Čeka nas još jedna jako ozbiljna utakmica sa kvalitetnim protivnikom. Sasvim je sigurno da nakon poraza u Pioniru moramo da zbijemo redove. Igramo protiv ekipe koja je ranije ušla u takmičarski ritam, kompletirala selekciju, za razliku od nas koji još gradimo formu i nismo završili sa rosterom za ovu sezonu. Biće teško, bez obzira što smo na domaćem terenu, ali moramo da damo sve od sebe i da napravimo povoljan rezultat", zaključio je trener Partizana.

Košarkaš Hemofarma Bojan Krstović izjavio je da očekuje težak i neizvestan meč protiv Partizana u drugom kolu Jadranske lige. Vrščani su u prvom kolu savladali Cibonu.

"Bez obzira na kadrovske promene u Partiznu i na činjenicu da su izgubili u prvom kolu od Budućnosti, crno-beli će sigurno igrati krajnje požrtvovano. Navikli smo da sa Partizanom igramo jake i neizvesne utakmice i spremili smo se za to, a motiv nam svakako neće nedostajati. U izvesnom smislu naša mala prednost je u tom što na utakmicu idemo nakon pobede, a Partizan nas dočekuje nakon poraza i zbog toga je pod većim pritiskom", rekao je Krstović.

On je istakao da Vrščanima najveća opasnost preti od Katića i Džavaija.

"Katić odlično poznaje našu igru, a on i Džavai su izvanredan centarski tandem i verovatno ćemo imati mnogo problema pod koševima. Iako mu nedostaje plej, Partizan na toj poziciji ima izvanredne Božića i Klobučara i ne bih se složio da nema kompletnu ekipu", dodao je Krstović.

"O Partizanu sam čuo mnogo lepih stvari. Znam da su višestruki prvaci Srbije, jedan od kvalitetnijih sastava u Evropi i da su godinama unazad utakmice protiv Hemofarma bile na jednu lopt. čuo sam i da imaju izvanrednu publiku, ali verujem da ćemo uspeti da se nosimo sa tim pritiskom", rekao je Džordan.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online