Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.10.2010.
11:44
Vestionline, sportal.rs A

Obradović: Tepić nije opravdao očekivanja

Najtofejniji evropski trener, Željko Obradović, četvorostruki prvak Evrope sa Panatinaikosom, atinske “zelene”, već po tradiciji, doveo je i ove godine u "naše krajeve".

Milorad Dodik i Željko Obradović - slika govori više od reči

Željko Obradović je u intervijuu za sportal.rs pričao o ambicijama Panatinaikosa za novu sezonu. Pripreme ulaze u završnu fazu, nova sezona počinje sledeće sedmice, a iza Grčkog šampiona su odigrani prijateljski mečevi u Srbiji, Rusiji i Republici Srpskoj.

PAO je u sredu, u Laktašima, u prijateljskoj utakmici savladao Igokeu sa 85:67 (21:18, 12:18, 15:26, 19:23). Domaća ekipa se držala do finiša prvog poluvremena, a onda je na terenu postojao samo jedan tim...

"Pripreme su u toku i preostale su još neke stvari koje treba da uradimo. Upravo za to i služe ovakve utakmice, da proverimo šta smo uradili i ispravimo propuste. Nadam se da će sve "leći" na svoje mesto do prve zvanične utakmice u Kupu protiv Kolososa, sa kojim igramo i sledeći prijateljski meč", rekao je Obradović, koji je na Kupu Aleksandra Gomeljskog u Moskvi igrao protiv Partizana, koji ima novi sastav i novog trenera.

"Partizan je dokazao da ima kontinuitet. To je mlada ekipa koju sada vodi Vlada Jovanović i koji je nastavio Vujoševićevim putem. Vidi se ta ista filozofija. Ipak su njih dvojica radili skupa pet, šest godina. A kada se kompletira sastav, sigurno će Beograđani igrati još bolje", rekao je Obradović, koji ove sezone ima novog igrača, koji je u Panatinaikos stigao već utabanom stazom - iz Partizana.

Posle Milenka Tepića, Dušana Kecmana i Nikole Pekovića, u Atinu je stigao Aleksandar Marić.

"Aleks se polako uklapa u tim. Potrebno je određeno vreme da se "kockice slože". No, on je doveden kao pojačanje i verujem da će taj epitet opravdati. Za sada epitet pojačanja nije opravdao Milenko Tepić, koji je u Atini od prošle godine, a ni na SP u Turskoj nije pokazao blistave partije. Od njega samog zavisi da li će dobiti priliku.

Na njemu je da nastavi žestoko da trenira i trudi se, pa ćemo videti", rekao je Željko, koga ove sezone očekuju dueli sa kumom Dušanom Ivkovićem, koji je na klupi Olimpijakosa.

"Ma nije to toliko važno. Nisu to dueli mene i njega, nego ekipa".

Obradović smatra da se igrači još privikavaju na nova pravila, najviše na novu razdaljinu za tri poena, koja sad iznosi 6,75 metara.

"Samo vidite statistiku od prošle godine i na početku ove sezone i sve će vam biti jasno. Igrači imaju velikih problema u šutu u za tri poena. Ne misle gde je linija nego se dižu i šutaju. Moraće još više trenirati i moraće koristiti noge da bi bolje šutirali", završio je Obradović. 

Otvorena nova dvorana
Otvaranje nove dvorane čiji je kapacitet 3.500 mesta uveličali su i legende srpske košarke Dragan Kićanović, Predrag Danilović, Žarko Varajić i Ratko Radovanović kao i Crnogorci Veselin Barović i Danilo Mitrović. 
"Oduševljeni smo gostoprimstvom u Republici Srpskoj. Odigrali smo dobar meč sa dosta intenziteta i na kraju zasluženo slavili. Drago mi je što je narod i košarkaška publika uživala u predstavi", rekao je Željko Obradović i demantovao pisanje grčkih medija da će se u njegov tima vratiti Miloš Vujanić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online