Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.10.2010.
18:43
Vestionline A

PAO nadigrao Partizan u završnici

Košarkaši Partizana zauzeli su četvrto mesto na Kupu "Aleksandar Gomeljski" u Moskvi, pošto su u nedelju poraženi od Panatinaikosa sa 73:68 (17:12, 19:18, 19:28, 18:10).

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz u Moskvi, a posle CSKA crno-bele je savladao i Panatinaikos i to u samoj završnici meča kada su serijom od 11:2 obezbedili pobedu 73:68.

U Partizanu jedini dvocifreni bio je Raško Katić sa 18 poena, Lučić je ubacio 9, a Lešić i Milosavljević po osam poena. U ekipi "zelenih" Šermadini je zabeležio 18 poena, Sato 17, Marić 8, dok Milenko Tepić nije uspeo da se upiše za 7 minuta provedenih u igri.

Nakon startnih 8:3 za Patantinaikos, crno-beli predvođeni Katićem uspevaju da uspostave ravnotežu i u 8. minutu je nerešeneo 10:10. Ipak, do kraja deonice PAO stiče prednost serijom 7:2 koju je predvodio raspoloženi Šermadini.

Izabranici Željka Obradovića održavali su prednost na svom kontu, a na polovini drugog kvartala Katić dovodi srpskog prvaka na 25:23. Do poluvremena se “zeleni” ipak uspevaju da dođu do +6 pred nastavak meča 36:30.

PAO je u prvih pet minuta nastavka čuvao prednost, a onda je usledio period veoma dobre igre Partizana. Božić i Kecman pogodili su za tri poena, a Lešić i Lučić u 30. minutu donose šset poena prednosti za crno-bele.

Partizan u završnih deset minuta ulazi sa tri poena viška, a Katić i Lešić čuvaju prednost srpskog šampiona sve do 35. minuta. Crno-beli su tada vodili sa 66:62, a onda je grčki šampoion krenuo u seriju koja mu je odnela pobedu. Poslednji poen za Partizan postiže Džavai na pet minuta do kraja meča, a Romain Sato preuzima stvar u svoje ruke. Crno-beli nisu ponetirali do kraja meča, a dvojka Kalates i dve trojke Sata bile su dovoljne za trijumf grčke ekipe sa 73:68.

"Ne treba čovek da bude zadovoljan minimalnim porazom čak i od ekipe koja je skoro svake druge godine prvak Evrope. Normalno je da čovek ne treba da bude zadovoljan učinjenim u porazu, ali s obzirom protiv koga smo igrali, to se ipak posmatra na drugačiji način. Ove utakmice su nam pre svega mnogo važne u segmentu uigravanja, bez mnogo akcenta na rezultat, ali naravno pobedi se uvek teži. Prvo poluvreme nismo odigrali na zavidnom nivou, u drugom smo popravili skok u napadu i uspešnost šuta za tri poena, a konsolidovali smo i redove u odbrani i to je donelo rezultat. Trideset i osam minuta smo dobro igrali, a potom smo primili nekoliko vezanih lakih trojki, a Panatinaikos je to znalački iskoristio i sigurno utakmicu priveo kraju. Čestitao bi njima, a nama preostaje da se ne zadovoljavamo porazima, već da pokušamo da izvučemo pouke i da ih iskoristimo da bismo napredovali, i da iz tih poraza naučimo kako da pobeđujemo", rekao je trener Partizana Vlada Jovanović posle meča.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online