Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.09.2010.
10:52
Vestionline A

Kapičić zove finansijsku inspekciju u KSS

Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković javno je prozvala predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Dragana Kapičića navevši da je dugovanje selektoru Dušanu Ivkoviću nedopustivo.

Nakon javnog prozivanja od strane Ministarke sporta, "prvi čovek" KSS je odmah uzvratio rekavši da je taj napad u suštini napad na njega i pokušaj da se on obeleži kao glavni krivac za lošu finansijsku situaciju u savezu.
 

Kapičić je pozvao ministarku da dođe u Kuću košarke i pogleda u dokumenta kako bi se uverila kako su i na šta trošena sredstva, prenosi "Press".

"Ovo je besprimeran napad na košarkašku organizaciju i ljude koji je predstavljaju u pokušaju da se preko selektora Ivkovića napadnu čelnici saveza, kao glavni krivci za lošu situaciju. Ova prozivka je direktno upućena meni kao nekome ko predstavlja savez. Ali, ako sam ja problem, a izgleda da jesam, onda neka se javno kaže, a ne da se blate ugledni ljudi koji sede u Upravnom odboru, a rade volonterski. Moja ostavka nije problem, to možemo sutra da rešimo, ali i onome ko dođe na moje mesto biće potrebno isto novca za programe kao i meni", rekao je Kapičić.

On je dodao i da je savez dobio mnogo manje novca od onoga što je tražio i dodaje da cifra od 70 miliona nije tačna.

"Ja ne znam odakle njoj ta cifra, ali istina je da smo tražili 100 miliona dinara za prošlu godinu, a dobili smo obrazloženje da ne mogu da nam daju više od 58 miliona. Ako vam sponzori i država kažu da će dati nešto novca, a onda to nešto, što nije malo, ali ni dovoljno, pod plaštom ekonomske krize prepolove, pitam se da li je Srbija spremna da košarku vrednuje onako kako zaslužuje. U taj program, za koji smo tražili novac, ne ulazi plata selektora Ivkovića, jer bi tada potraživanja bila mnogo veća. Ja bih onda pitao državu i gospođu koja se pojavila u ovoj formi zašto ne mogu da obezbede sredstava za košarku", kazao je Kapičić.

Po njegovom objašnjenju, za osnovno funkcionisanje saveza potrebno je oko 2,5 miliona evra.

"Nama je potrebno između 2,2 do 2,5 miliona evra za minimalno funkcionisanje. Svaka para koju smo dobili, sve može da se dobije na uvid. Sve može da se vidi i ko nam je koliko dao, na šta smo potrošili, koliko dugujemo igračima, koliko smo platili PDV. To može da se proveri kod generalnog sekretara Gavrilovića i zato ne vidim razlog za ovaj napad na nas. Zašto se sada tri dana posle dobrog rezultata u Turskoj pravi ova hajka kao da se radi o crnom đavolu u savezu", zaključio je Kapičić.

Ivković: Snimak meča sa Turskom šaljemo FIBA

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je Srbija oštećena čak 50 puta u polufinalnom duelu sa Turskom na Svetskom prvenstvu u Istanbulu (82:83), i da će snimak tog meča biti poslat u FIBA.

 

"Posle snimka koji se juče pojavio, a koji jasno pokazuje da Kerim Tunčeri iz auta postiže pobedonosni koš, još je jasnije koliko smo oštećeni. Takođe, na snimku se jasno vidi da sudija stoji samo nekoliko metara pored i ima jasnu situaciju ali ne reaguje! Moj stručni štab je napravio skauting materijal na kome se nalazi tačno 50 situacija u kojima je Srbija oštećena. Razgovarao sam sa predsednikom Kapičićem i generalnim sekretarom Gavrilovićem i sav materijal ćemo poslati u FIBA. ISto tako, želimo da se pismenim putem obratimo predsedniku FIBA Ivanu Maniniju. Nadam se i da će video snimak biti javno obelodanjen", rekao je Ivković.

Sreda 15.09.2010. 18:09
tipično u ds-sovskom maniru pređi brigo na drugog .pa što gospođo ministarka ne prebacite pare sa kipra u kss.dosta ste se nafatirali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online