Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.09.2010.
10:13
Vestionline A

Krstić: Ivković mora da ostane selektor

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić smatra da Dušan Ivković mora da ostane selektor nacionalnog tima.

Dušan Ivković

"Najvažnije je da ostanemo na okupu, sa selektorom na čelu. Razumem i njegov ugovor sa Olimpijakosom, kao i finansijske probleme u KSS, ali bi bila katastrofa da ode. On je jedina srpska opcija na čelu reprezentacije. Vratio je seniore iz 'mrtvih', jer smo pre tri godine igrali kvalifikacije za EP, a prošle doneli medalju posle sedam godina posta. Da se ne vraćam na ono što smo uradili u Turskoj", rekao je Krstić za "Večernje novosti".

Srbija je na SP u Turskoj osvojila četvrto mesto, pošto je u meču za bronzanu medalju poražena od Litvanije 99:88.

"Žao mi je što moram da pričam o nekim lošim stvarima vezanim za Savez, ali tamo mnogo toga ne funkcioniše, praktično ceo KSS. Ne sumnjam da ima ljudi kojima to odgovara, ali bez adekvatne baze u Savezu, ne mogu se ni od reprezentativnih kategorija očekivati čuda. Ne tražim da podnesu ostavku predsednik Dragan Kapičić, ili generalni sekretar Zoran Gavrilović, ali smatram da bi trebalo da obezbede normalne uslove za funkcionisanje. Ukoliko imaju problema da obezbede neophodna materijalna sredstva, zar im nije palo napamet da je za takav posao potreban profesionalni menadžer! Voleo bih da se bivši košarkaški asovi uključe i pomognu da finansije ne budu jedan od gorućih problema", naveo je kapiten Srbije.

On je istakao da KSS mora tokom cele godine da komunicira sa igračima.

"Mislim da ne tražimo mnogo. Iako govorim u svoje ime, to je mišljenje i svih ostalih reprezentativaca. Svi mi volimo Srbiju, želimo da se KSS na adekvatan način uključi u nacionalni projekat. Ne bih voleo da budem pogrešno shvaćen, nikoga ne mrzim, ali voleo bih da odem u Savez i popijem piće. Ne kažem da to sada ne mogu, ali..", rekao je Krstić i dodao:

"Ja ću uvek igrati za svoju zemlju, a ako ne bude Ivkovića, bilo bi to veliko lično razočaranje. Ne kažem da je on jedini stručnjak, ali je mnogo uradio za ovu selekciju i, da ponovim, bila bi velika greška da ne bude sa nama i kada se sledeće godine budemo spremali za EP u Litvaniji. To je kvalifikaciona godina za OI u Londonu. Uopste me ne zanima koliko će trebati KSS da to završi. Što se mene tiče, može i u junu sledeće godine, samo da nas Duda vodi".

On je ponovio da ne može da prežali poraz od Turske u polufinalu SP.

"Mislim da ga nismo zaslužili. Presudile su neke stvari koje nemaju veze sa kvalitetom. Uopšte nemam dilemu da smo bolji od Turaka, ali je domaćin očigledno 'morao' u finale. Za meč sa Litvanijom nismo imali snage, mada mi je žao što nismo osvojili barem bronzu", istakao je srpski košarkaš. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.06.2011. 09:24
ne mora. ali treba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online