Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.09.2010.
19:36 >> 23:22h
Vestionline A

Teodosić: Nismo svesni uspeha!

Junak pobede srpskih košarkaša nad Španijom (92:89) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Turskoj, Miloš Teodosić, istakao je posle meča da on i njegovi saigrači nisu ni svesni uspeha koji su napravili eliminacijom aktuelnog vladara planete.

Donosi pobede i kad ne igra najbolje: Miloš Teodosić slavi sa saigračima

"Lično, nisam igrao dobro, ali sam uspeo da se iskupim trojkom za pobedu. Ipak, ni do nje ne bi došlo da cela ekipa nije dala sve od sebe i odigrala sjajno. Mislim da još uvek nismo svesni šta smo uradili, ali verujem da ovaj tim može još više. Ovo je velika pobeda tima", rekao je Teodosić posle utakmice.

Sa njim se složio i Novica Veličković, uz Marka Kešelja najefikasniji igrač Srbije na meču sa 17 poena.

"Znali smo da moramo borbeno da uđemo u meč, ako želimo da dođemo do pozitivnog rezultata. Uspeli smo u tome i došli do velike pobede. Idemo dalje, ovaj tim može daleko da dogura", poručio je krilni igrač Srbije.

Kapiten Nenad Krstić osvrnuo se i na španskog selektora Serđa Skariola, koji je pre takmičenja zahtevao veliku kaznu zbog tuče u Atini.

"Pozdravljam ga ovog puta, ako me gleda. Ovo je trijumf i za njega, zbog pritiska koji je vršio pre početka takmičenja. Odigrali smo izuzetno čvrsto u odbrani, i bitno je da nismo padali u igri kada su nas stizali. Mislim da možemo da pobedimo svakoga, a ovako treba da odigramo i naredni meč", rekao je kapiten Krstić. 

Selektor Dušan Ivković smatra da je Srbija zasluženo trijumfovala i podsetio na raniji dogovor unutar reprezentacije da se na SP doputuje "kao najspremniji tim na šampionatu."

On je ocenio da se tokom susreta sa Špancima najbolje mogao videti napredak našeg državnog tima u odnosu na šampionat Evrope prošle godine u Poljskoj.


"Tada su nas pobedili ubedljivo, a večeras smo se borili do kraja i zasluženo trijumfovali", rekao je Ivković.


Iskusni stručnjak ocenio je da je večerašnji susret bio najbolji do sada na Mondijalu u Turskoj.


"Obaćao sam, kada sam seo na klupu Srbije, da ćemo igrati modernu i savremenu košarku, a večeras je sve to moglo lepo da se vidi", bio je ponosan na učinak svojih izabranika Ivković, koji je dodao da "čestitke i trenuci slavlja pripadaju upravo njima".


Selektor Srbije je iznenadio kolegu Serđa Skriola dobro postavljenom zonskom odbranom koje se naš državni tim držao do poluvrmena.


"Time smo želeli da se zaštitimo od mnogo faulova i da zaustavimo ubojite kretnje Rudija Fenandesa, koji do poluvremena nije postigao nijedan poen", rekao je Ivković, napomenuvši da u ovom trenutku ne razmišlja o mogućem protvniku u polufinalu, jer na to ne može da utiče.

Duško Savanović, jedan od najboljih strelaca Srbije na večerašnjem meču, smatra da su hrabrost i dobar šut naše reprezentacije bili presudni. "Na nama je samo da damo 200% i nema ko da nam zameri", rekao je srpski košarkaš.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.09.2010. 20:56
Mi smo itekako svesni sta ste napravili. Fenomenalna pobeda i sasvim zasluzeni prolaz u polufinale. Momci, najbolji ste na svetu. Idemo dalje, napred Srbija!!! http://www.worldofbasketball.org
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online