Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.09.2010.
13:54 >> 16:33h
Vestionline A

Demoralisani Hrvati ne veruju u uspeh

Košarkaši Hrvatske ne veruju da će savladati Srbiju u osmini finala Svetskog prvenstva u Turskoj, a raspoloženje kod "kockastih" dotaklo je dno nakon blamaže koju su pretrpeli protiv Brazila u poslednjem meču u grupi B (92:74).

Posle još jednog bledog izdanja na prvenstvu sveta u Turskoj i poraza od Brazila rezultatom 92:74, hrvatski košarkaši su se izvinili navijačima i nagovestili da ne bi trebalo da očekuju čudo u osmini finala protiv Srbije.

"Sramota, velika sramota. Cela nacija neka nam se ruga. I da dobijemo Srbe, koji su pošteni momci, to ne bi promenilo sliku svega što smo pokazali", rekao je Marko Popović.

Kad je najviše trebalo, Hrvati su odigrali najlošiju utakmicu na SP. Utučeni Popović ne veruje da atmosfera i raspoloženje igrača može da se promeni do subote (17h) i utakmice sa Srbima.

"Ne možemo u dva dana promeniti našu igru. Volio bih da verujem u to, ali sumnjam. Jedino da odigramo na neko ludilo ili da ih udaramo pa da se oni ispovređuju", dodao je Popović.

Govoreći o atmosferi u svlačionici, Popović kaže da niko nikoga ne sme da pogleda u oči.


"Šta bismo uopšte mogli da kažemo i ko koga sme da pogleda u oči. Najradije bih se sakrio u mišju rupu, ili pobegao Kazanj da me u Hrvatskoj ništa ne pitaju, jer me je samota", kaže Popović.


Utakmicu protiv Srbije u mnogo boljem raspoloženju ne dočekuje ni Roko Ukić.


"Pobedili smo samo Tunis i Iran i provukli se u osminu finala, a sada očekujemo čudo protiv Srbje koje će sve promeniti i mi ćemo postati prvaci sveta. Stvari, na žalost, ne idu tako. Da može tako, ne bismo 15 godina bili bez medalje", rekao je Ukić.


Nakon poraza protiv Brazila ogorčen je bio i centar reprezentacije Hrvatske Krešimir Lončar.


"Sramota me je i izvinjavam se svima. Bili smo loši i u napadu i u odbrani i sa takvom igrom ne možemo očekivati pobedu ni protiv Moldavije, a kamo li protiv Srbije. Ne znam može li nešto da se promeni u dva dana, ali mislim da ne možemo stalno da se pravdamo da smo mladi", rekao je Lončar.


Dozu optimizma pokusao je da unese samo selektor reprezentacije Hrvatske Josip Vranković.


"Imamo mlade igrače i treba nam vremena da sve dođe na svoje mesto. Danas nismo dobro funkcionisali i u utakmici protiv Srbije moraćemo to da popravimo", rekao je Vranković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online