Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.08.2010.
10:50
Vestionline A

Raduljica ide kući

Dušan Ivković, selektor košarkaške reprezentacije Srbije odlučio je da sa konačnog spiska učesnika SP u Turskoj skine Miroslava Raduljicu.

Miroslav Raduljica

Selektor se dvoumio oko dva igrača, a izbor mu nije bio ni malo lak - Raduljica ili Mačvan. Na kraju je Milan Mačvan ostao uz Srbiju, dok će Raduljica biti u sastavu "orlova" za neke druge akcije.

Selektor Ivković se zahvalio Raduljici, koji je igrao za naš nacionalni tim prošle godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ivković je tek u "minut do 12" odredio konačan spisak reprezentativaca jer je FIBA tek u četvrtak predveče izrekla drakonske kazne Krstiću i Teodosiću.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je posle dugo razmišljanja odlučio da novog centra Efes Pilsena Miroslava Raduljici izostavi sa spiska igrača koji će nastupati na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

"Birali smo između Raduljice i Milana Mačvana. Razmišljali smo ne samo o trenutnoj formi, već i o sledećim protivnicima. Moja je odluka je da se na velikom trudu i radu zahvalimo Raduljici. Mačvan nam je potrebniji. Hvala Raduljici, izuzetno je dobro radio. Nije slučajno među 13 igrača", rekao je Ivković.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić će zbog kazne FIBA morati da propusti duele protiv Angole, Nemačke i Jordana, dok će Miloš Teodosić pauzirati protiv Angole i Nemačke.

"To što prve mečeve ne igramo u kompletnom sastavu je veliki hendikep. Dosta je perfidno bilo to zamajavanje oko kazne, da neće biti takve visine, da će biti novčane, uslovne, da je samo Krstić u problemu", istakao je selektor Srbije i dodao:

"Sada imam problem kako da psihološki pripremim tim, kada smo odluku primili 48 sati pre početka turnira, a nije potrebno da govorim šta Krstić i Teodosić znače za tim... Strašno smo oštećeni".

SP će trajati od 28. avgusta do 12. septembra. Srbija će igrati u grupi A sa Australijom, Argentinom, Nemačkom, Angolom i Jordanom. Naša selekcija će prvi meč odigrati u subotu od 18,00 sati protiv Angole.

"Od žrebanja ističemo da je u prvoj fazi ovaj meč sa Angolom ključan... Nemaju visinu, ali su atletski tim, skočni. Prvaci su Afrike, već dugo igraju Olimpijske igre, dakle imaju iskustva... Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se oporavimo, da pokažemo timski duh, da smo mentalno jaki. Sva iznenađenja su moguća. Ovo je Svetsko prvenstvo. Sve utakmice su teške. A moramo da pokušamo da budemo što bolje plasirani zbog kasnijih protivnika", naveo je Ivković.

On je ponovio da je tuča na prijateljskom meču sa Grčkom uticala na atmosferu u reprezentaciji.

"Igrači su utučeni, ali da su nasmejani to bi značilo da nešto nije u redu sa njihovim glavama. To bi bio problem. Radije sam za ovu varijantu koja nas je ošamutila", zaključio je Ivković.

Konačan spisak:
Milenko Tepić, Nemanja Bjelica, Novica Veličković, Kosta Perović, Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Stefan Marković, Duško Savanović, Nenad Krstić, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Aleksandar Rašić.

SP će trajati od 28. avgusta do 12. septembra. Srbija će igrati u grupi A sa Australijom, Argentinom, Nemačkom, Angolom i Jordanom. Naša selekcija će prvi meč odigrati u subotu od 18,00 sati protiv Angole.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online