Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.08.2010.
10:02
Vestionline A

Ivković: Incident nikom nije trebao

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da nije smelo da dođe do prekida meča sa Grčkom na Akropolis kupu u Atini.

Meč između Srbije i Grčke prekinut je dva i po minuta pre kraja zbog opšte tuče koja je nastala posle koškanja Miloša Teodosića i kapitena Grčke Adonisa Focisa. Grk je tokom koškanja pljunuo srpskog plejmejkera. Srpski centar Nenad Krstić zgrabio je potom za grlo Focisa, a potom je bacio stolicu na grčkog centra Sofoklisa Skorcijanidisa koji ga je jurio. Ta stolica je pogodila u glavu grčkog centra Janisa Borusisa koji nije ni igrao zbog povrede ruke. Borusis je kasnije u svlačionici tražio Krstića da se s njim obračuna. Nekoliko gledalaca je ušlo na teren u nameri da se uključi u tuču, ali su brzo izbačeni iz sale. Pre nego što su ih konačno razdvojili, košarkaši su se tukli i na izlasku sa terena u tunelu koji vodi u svlačionice.

Nesuglasica je bilo i pre tuče. Selektor Srbije Dušan Ivković isključen je posle druge tehničke greške i rasprave sa sudijama.

Pošto su obe ekipe napustile teren pre poslednjeg zvuka sirene, arbitri su odlučili da se utakmica ne nastavi i Grčka je slavila pošto je u trenutku prekida vodila 74:73.

"Posle svega što se desilo svi smo pod emocionalnim nabojem. Тeško je analizirati utakmicu. Ali, to je sada najmanje važno. Ovaj incident nikome nije bio potreban. Odgovornost snose igrači oba tima, a posebno oni koji su ušli sa klupe na teren. Do toga nije smelo da dođe. Ali, sve je prouzrokovano izuzetno lošim suđenjem. Do sada smo u pripremnom periodu odigrali devet utakmica i ni u jednoj nismo imali nijednu tehničku grešku. To može da se proveri u zapisnicima", rekao je Ivković i dodao:

"Ovde je već na prvo širenje ruku Pauniću dosuđena prva tehnička greška. Meni su i prva i druga tehnička greška dosuđene u nekoj normalnoj komunikaciji sa sudijom. Postojala je određena nervoza. Verovatno da sam bio na terenu, pretpostavljem da bih to iskontrolisao na neki drugačiji način. Pošto sam osim naših, trenirao i mnoge igrače iz grčkog tima, nadam se da će sve da se smiri i da će ti mladi ljudi nastaviti da budu dobri prijatelji, u duhu velikog prijateljstva srpskog i grčkog naroda". 

Bez kazne FIBA

Pojedini grčki mediji preneli su izjavu prvog čoveka FIBA Evrope Giorgosa Vasilakopulosa da neće biti kazne za vinovnike incidenta.

"Nema govora o kazni FIBA. To se spominjalo, ali neće se desiti. Prijateljska utakmica jeste na zvaničnom kalendaru, ali FIBA nema odgovornost niti učešće na ovom turniru. FIBA nije odredila sudije i delegate, tako da ne može ni da interveniše i izriče kazne", rekao je Vasilakopulos.

Međutim, neki grčki mediji tvrde da je FIFA zatražila snimke sa ovog meča i da će narednih dana uslediti kazne za učesnike tuče.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online