Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.08.2010.
17:47
Vestionline A

Ivković zadovoljan igrama u Istanbulu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan radom i igrom ekipe u dosadašnjem toku priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

"Odmah posle žreba za Svetsko prvenstvo, dogovorili smo se sa selektorom Turske, Bogdanom Tanjevićem, da učestvujemo na turniru koji organizuje domaćin šampionata, kao i da po završetku turnira, do polaska za Sloveniju, ostanemo u Istanbulu i odigramo još jednu trening utakmicu sa Turcima. To se pokazalo kao izuzetno dobra odluka, jer smo igrali jake mečeve i imali izuzetno dobre uslove za rad. Boravili smo u odličnom hotelu sa teretanom, imali sve raspoložive termine za treninge. Mogu da kažem da smo u potpunosti ispunili plan rada", rekao je Ivković.

Selektor smatra da je ekipa dobro odigrala sve utakmice u Istanbulu, ali posebno ističe prvi meč sa Turskom u sklopu turnira, kome je u novoj dvorani "Sinan Erdem" prisustvovalo 8.000 gledalaca.

"Tu utakmicu smo odigrali jako dobro, možda i iznad realnih mogućnosti za ovu fazu priprema. U trećoj četvrtini smo izdržali veliki pritisak domaćina koji su svim silama želeli da dođu do pobede. Odlično smo odgovorili na to i na kraju ubedljivo dobili meč. Na kraju nas je turska publika nagradila aplauzom, što potvrđuje da smo se u Istanbulu predstavili na pravi način. Ono što je bilo posebno pozitivno, je nastup kapitena Nenada Krstića, koji je i pored činjenice da je nešto kasnije počeo sa pripremama i da je u Folgariji radio po posebnom programu, odigrao veoma kvalitetno što mu je donelo i titulu najboljeg igrača turnira", kaže selektor Srbije.

Zatvorena trening utakmica protiv Turske, koja je odigrana posle turnira, prema rečima selektora, nije imala takav intenzitet kao meč za publiku.

"Turci su na drugoj utakmici bili manje motivisani i odigrali su slabije nego na turniru. Međutim, nama je i ta utakmica bila veoma korisna za dalje unapređenje igre", dodao je selektor.

Reprezentacija Srbije je u sredu odradila dva treninga u Istanbulu, a danas kreće put Slovenije.

"Održali smo izuzetno dobar i organizovan trening u sredu prepodne. Popodnevni trening je kasnio oko pola sata, jer su nas na ulasku u dvoranu sačekali ljudi iz antidoping kontrole FIBA. Određeno je da Tepić i Marković moraju na kontrolu, tako da smo morali da sačekamo da sve bude završeno. Ipak, i pored kašnjenja, uspeli smo da realizujemo plamnirani program treninga", rekao je Ivković.

Selektor Ivković izneo je i očekivanja pred turnir u Mariboru.

"Ulazimo u završnu fazu pripremnih utakmica. Specifično za ovaj period je da u kratkom vremenskom periodu igramo veliki broj mečeva u dva grada i to sa jakim protivnicima. To zahteva da obnovimo svežinu i snagu. U Mariboru moramo da igramo još agresivnije sa više rotacija. Trenutno je van treninga jedino Kosta Perović koji se dobro oporavlja posle lakše distorzije skočnog zgloba i upale tetiva", zaključio je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije će u Mariboru učestvovati na Adeko kupu, a protivnici će joj biti Slovenija, Rusija i Novi Zeland.

Svetsko prvenstvo u Turskoj počinje 28. avgusta, a Srbija će igrati u Grupi A sa Argentinom, Australijom, Nemačkom, Angolom i Jordanom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online