Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.05.2019.
11:38
Vestionline A

Veliki basket 3x3 spektakl pod pokroviteljstvom FIBA u Beogradu

Veliki basket 3x3 spektakl kome će 13. i 14. jula Beograd biti domaćin, uveliko se priprema. Na FIBA 3x3 čelendžeru, prvom turniru ovog renomea u našem glavnom gradu, učestvovaće 16 najbolje rangiranih svetskih ekipa koje će se boriti za nagradni fond od 40 hiljada dolara.

Promo
Nikola Koprivica

Direktor turnira Nikola Koprivica, nekadašnji košarkaš i svojevremeno član svih mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje, najavljuje da će ovaj turnir biti ne samo vrhunski sportski događaj, već i fantastična zabava za sve posetioce koji će moći da uživaju u zanimljivom pratećem programu.

- Srbija je velesila u basketu 3x3 i u prilog tome govore rezultati naših basketaša koji su osvojili sve što se moglo osvojiti. Takođe, čak tri naša tima nalaze se među 10 najboljih svetskih ekipa. Međutim, i pored svega toga Srbija nije domaćin nijednog značajnijeg turnira. To smo želeli da promenimo - počeo je priču Nikola Koprivica i potom dodao:

Promo
Srpski basketaš

- Stupili smo u komunikaciju sa predstavnicima FIBA čvrsto rešeni da organizujemo Čelendžer 3x3 u Beogradu. Želja nam je bila da na neki način nagradimo naše basketaše za sve uspehe u prethodnom periodu, da budu u prilici da igraju pred domaćom publikom, ali i da popularišemo basket 3x3 koji je jedan od najbrže rastućih sportova na svetu i koji će imati i svoju premijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Prema rečima Koprivice, na platou na severnoj strani Beogradske arene na 2200 kvdaratnih metara polovinom jula biće prava basketaška oaza:

- Biće postavljena dva terena, glavni sa montažnim tribinama kapaciteta hiljadu mesta i pomoćni teren. Planirana je FAN zona gde će biti organizovano pregršt igrica za posetioce koji će imati priliku da pokažu svoje basketaške veštine, kao i štandovi sponzora sa raznim aktivacijama koji će pripremiti brojne poklone. Cilj nam je da napravimo mali sajam sporta, gde ćemo omogućiti zanimljiva dešavanja za decu ali i njihove roditelje od prepodnevnih sati do kasno uveče. Ulaz će biti besplatan jer želimo da privučemo što više ljudi i omogućimo im da uživo vide najbolje svetske basketaše - kaže Koprivica i dodaje:

Promo
Nikola Koprivica ispred Štark arene

- Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Beogradskoj areni i Košarkaškom savezu Srbije. Izašli su nam u susret i ogromna su nam podrška u organizaciji ovako velikog događaja koji pre nije organizovan kod nas.

Beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online