Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.08.2010.
21:17
Vestionline A

Košarkaši Srbije osvojili Istanbul kup

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Adidasov Istanbul kup, pošto je večeras u trećem kolu turnira savladala Tursku rezultatom 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12).

Srbija je na turniru u Istanbulu ostvarila tri pobede, nad Novim Zelandom, Iranom i Turskom i tako osvojila prvo od tri takmičenja na kojima će učestvovati u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje krajem meseca počinje u Turskoj.

Domaćin turnira je bolje ušao u meč i poveo sa 10:3. Srbija je potom zaigrala angažovanije i preokrenula rezultat na 19:17. Naša selekcija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 27:22. Izabranici Dušana Ivkovića su sredinom druge četvrtine imali vođstvo od 42:31, a prvo poluvreme dobili su rezultatom 49:36.

Ekipa koju sa klupe vodi Bogdan Tanjević zaigrala je bolje na početku treće četvrtine i smanjila je prednost Srbije na 55:51. Selektor Ivković je potom zatražio tajm-aut, a naša selekcija je trojkom Tepića brzo stigla do većeg vođstva od 68:58, a potom mirno privela meč kraju.

Najefikasniji igrač "orlova" bio je Nenad Krstić sa 19 poena i 7 skokova, a odličan učinak imali su Teodosić sa 16, odnosno Savanović i Kešelj po 13 koševa. Kod Turaka istakao se Turkoglu sa 14, a Iljasova i Gonlum dali su po 12 poena.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je naš nacionalni tim zasluženo trijumfovao na turniru u Istanbulu.

"Sve ekipe koje su učestvovale su bile veoma dobre što je i sam turnir učinilo kvalitetnim. Mislim da smo zaslužili pobedu. Igrali smo na visokom nivou i pokazali mogućnosti naših mladih igrača. U prvom poluvremenu smo imali odličan šut, preko 70 odsto, što je veoma visok procenat. Ali, kao i u svakoj utakmici, očekivao sam da će u drugom poluvremenu taj procenta šuta opasti. Osim toga, i turska ekipa je počela da igra presing. Ali, mi nismo izgubili kontrolu nad utakmicom. Iako smo treću četvrtinu izgubili sa osam poena razlike, u četvrtoj smo se vratili i zasluženo pobedili. Nadam se da će igrači posle ovog turnira dobiti na samopouzdanju i da će trenirati još jače. Čestitam im, a naročito kapitenu Krstiću koji se zbog dogovora FIBA i NBA kasnije priključio pripremama, ali igra odlično i sada je sa pravom proglašen za najboljeg igrača turnira", zaključio je Ivković.

Centar Srbije Kosta Perović takođe je izjavio da je zadovoljan pobedom i osvojenim Istanbul kupom.

"Čestitam saigračima koji su pokazali karakter u trenucima kada nas je Turska rezultatski stizala. Ponosan sam na način kako smo igrali. Ali, ne bi bilo dobro i ne želim da ovu pobedu pogrešno shvatimo. Jer, ima još puno utakmica do SP, a biće ih i na njemu koje treba da dobijemo", rekao je Perović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online