Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.03.2019.
17:36
Vestionline A

Zvezda tesnom pobedom u derbiju zakazala plej-of duel sa Partizanom (FOTO/VIDEO)

Ponovo drama između Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli se revanširali 70:68 (16:16, 16:18, 20:14, 18:20). Marinković promašio produžetak.

MN Press
Kapitenski duel Lazića i Veličkovića pod obručima

Crvena zvezda: Reglend 18 (5as), Čović, Perperoglu 9, Davidovac, Lazić 10, Faje 5, Beron 12, Ristić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo 16 (9sk)

Partizan: N. Janković 9 (6sk), Pejdž 4, Si 2, Marinković 13, Jaramaz 12, Gegić, Veličković, Pecarski, Zagorac 5 (4sk, 3as), Renfro 8, Lendejl 13, Gagić 2

Velika neizvesnost u atmosferi kao na prijateljskoj utakmici. Rezultatski bar, ovaj duel nije nosio imperativ, jer su obe ekipe sgurni učesnici naredne faze. Svakako, ništa slađe od pobede nad najljužim rivalom, pogotovo ako ti prethodno uzme titulu.

I Partizan i Crvena zvezda su imale svoje dobre i loše momente, kada su stizali do osetnije jednocifrene prednost, onda istu gubili.

Trojke Ledlejla i Jaramaza su pokrenule tenziju u finalnom minutu, crno-beli su njima sa minus četiri stigli do plus dva.

Reglend je lako obišao centra Jankovića za izjendačenje 68:68, Jaramaz u prodoru gubi loptu i ličnom greškom šalje Reglenda na liniju slobodnih bacanja. Amerikanac je nepogrešiv i donosi prednost od dva poena. 

Pejdž je u poslednjem organizovanom napadu promašio trojku, fauliran je Kej Si Rivers, koji promašuje oba slobodna bacanja na četiri sekunde do kraja. Vanja Marinković ubacuje u petu, juriša od obruča do obruča i ostaje kratak u završnici. Ništa od produžetka, Crvena zvezda je pobednik.

Pejdžov promašaj i dolazak Riversa na slobodna bacanja:

Majkl Odžo je plenio u reketu sa 16 poena i devet skokova. Taktički se išlo na njega toliko da se skroz zaboravilo na Maika Cirbesa. Džo Reglend je najefikasniji sa 18 poena u prvpolasiranoj ekipi ABA lige.Bili Beron sa 12 i Branko Lazić sa 10 su takođe bili dvocifreni.

Kej Si Rivers je imao debi za brz zaborav. Prebacio je čitav obruč sa trojke u jedinom šutu iz igre, napravio faul u napadu i promašio ključna bacanja sa rešavanje utakmice.  

Vanja Marinković je svih 13 poena postigoa u prvom poluvremenu. Džok Lendejl sa marinkovićem deli vrh liste strelaca crno-belih. Ognjen Jaramaz je odigrao najbolji meč od dolaska u Partizan sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kraj meča.

Pejdž promašuje trojku!

70:68 - Taktički faul Jaramaza na Reglendu. Amerikanac siguran. Poslednji napad ide Partizanu. 

68:68 - Reglend obilazi Jankovića! Jaramaz gubi loptu! 

66:68 - Jaramaz! Trojka mladog plejmejkera! Hrabro, mora se priznati.

66:65 - Trojka Lendejla! Autralijanac se budi kao u finalu kupa.

66:62 - Džo Reglend! Prelomio je Radeta Zagorca u desnom uglu, posle prodora i visokog luka iznuđuje faul. plus dodatno bacanje.

61:57 - Odžo sa penala i Branko Lazić, zvezdin poenterski iks-faktor večeras, dižu prednost domaćina.

57:57 - Ognjen Jaramaz preuzima napad na sebe, izvlači dva pa tri slobodna bacanja. Jedno je promašio,

IV četvrtina

52:48 - Šest uzastopnih slobodnih bacanja za domaćina, od kojih koriste četiri. 

46:46 - Kako to biva - jedni naprave odstojanje, pa ga drugi stignu! Seriju 8:0 napravili su Renfro trojkom i ulazom i Rade Zagorac jedni penalom i ulazom za dva poena.

46:39 - Majkl Odžo igra jednu od boljih partija u Zvezdinom dresu. Plan u napadu je da se korpulentni centar stavi na bekove Partizana posle niza preuzimanja, a da odži zatim lagano zakuca ili izbori slobodna bacanja. za sada je na 13 poena i sedam skokova. Cirbes kao dane postoji.

35:34 - Daleka trojka Reglenda za vođstvo zvezde posle dugo vremena, pa Branko lazić drugom svojom podiže prednost.

III četvrtina

32:34 - Zagorac sa penala posstavlja rezultat prvog poluvremena.

32:32 - Crvena zvezda koristi greške Partizana i česte lične greške da se vrati rezultatski u meč. Reglend je dao 4/4 sa penala, Beron je doprineo sa dva bacanja i trojkom i eto Zvezde na egalu.

23:29 - Vanja Marinkovič postaje prvi dvocifreni igrač na obe strane. Odžo odnosi Lejdejla sa dva silovita driblinga u grudi i zakucava.

20:25 - Lendejl radi sve bitno, a drugi poentiraju. Kotroliše skok, blokira Odža i asistira sa visokog posta Jankviću i Marinkoviću za zicere. Bek Partizana je upisao i trojku.

- UH! "Er bol" Kej Sija Riversa u prvom šutu na utakmici! Žargonski rečeno - "preforsirao" se.

18:18 - Opet ista akcija Zagorca za Nikolu Janokvića, kao u ogledalu. Perperoglu poentira iz akcija po izvođenju i prekida seriju rivala

MN Press
Pozdrav kapitena FK Crvena zvezda Vujadina Savića i bivšeg kapitena košarkaškog tima Milana Gurovića

MN Press
Veliki as domaće lige s kraja 20. veka - Zlatko Bolić

II četvrtina

16:16 - Dve uzastopne "cigle" Davidovca za tri. Džok Lendejl izvali faul za slobodna bacanja, sigurno ih izveo. Faul u napadu Riversa, zatim dodavanje Zagorca za kucanje Nikole Jankovića. Paritzan je izjednačio na samom kraju prve deonice.

14:10 - Zvezda ulazi u seriju 6:0 do 14:6, preko Odžoa i Reglenda. Si je prekida. 

MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde bodre košarkaše protiv identičnog rivala posle jučerašnjeg remija 1:1 sa

MN Press
Bivši igrači Crvene zvezde Milan Gurović i Pero Antić

5:6 - Vanja Marinković daje 2+1, Lazić precizan za tri, dok mu Renfro uzvraća. zvezda već ispunila bonus.

2:0 - Prvi poeni već posle šest sekundi, strelac Branko lazić

I četvrtina

Prve petorke:   Crvena zvezda - Reglend,Beron,Lazić,Faje,Odžo

                           Partizan - Renfro,Marinković,Si,Veličković,Gagić                       

Ostali su sveži tragovi u memoriji od dramatičnog finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a već je red za novi "večiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Današnji domaćin je izgubio finale nacionalnog kupa posle faula na 0.4 sekundi, da pritom u sastavu nisu bili Majkl Odžo, Mohamed Faje i veliko pojačanje Kej Si Rivers. Osim njih, oporavio se kapiten Branko Lazić, mada neće biti Ognjena Dobrića.

Veliko samopouzdanje je ubrizgano u vene izabranika Andree Trinkijerija posle dizanja "Žućkove levice", ali postoji svest o snazi protivnika, koji je prvi na tabeli sa samo jednim porazom.

U redovima gostiju nema Alekseja Nikolića koga muči povreda. 

U prethodnom susretu u ABA ligi, Zvezda je sa 77:71 pobedila kao gost.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online