Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.02.2019.
02:00
B. Miličić - Vesti A

Dejan Radonjić za "Vesti": I u Minhenu čekam trofej

Dejan Radonjić je kao trener dobrim rezultatima u Crvenoj zvezdi skrenuo pažnju košarkaške javnosti. Posle četiri godine i tri meseca u taboru crveno-belih napravio je pauzu. U tom periodu stigla je ponuda Bajerna iz Minhena da na mestu prvog stručnjaka nasledi Aleksandra - Sašu Đorđevića.

B. Miličić
Uvek uz "Vesti": Radonjić prilikom posete našoj Redakciji

Jednom prilikom Radonjić je rekao da je to bila ponuda koja se ne odbija. Dolaskom u veliki klub on je neopterećen prethodnim vremenom, događajima i ličnostima, prionuo na posao i sa bavarskom ekipom je na dobrom putu da ostvari ambicije uprave i igrača. Njegov tim je na prvom mestu u Bundes ligi, a u Evroligi je na sedmom mestu.

Ovih dana Dejan Radonjić je za "Vesti" govorio o sebi, trenerskom poslu i ciljevima, ali i o porodici. Razumljivo da je počelo sve sa dolaskom u Minhen i utiscima u novoj sredini:

- Posle Beograda, gde sam se odlično snašao sa porodicom, u Minhenu sam od aprila prošle godine, a najviše vremena provodim u klubu i kod kuće. Ipak, imao sam priliku da vidim koliko je glavni grad Bavarske lep, u kome se osećam vrlo prijatno. Ima šta da se vidi i oseti i meni mnogo odgovara. Za sada imam vrlo malo slobodnog vremena, jer sam najviše vremena u dvorani i za kompjuterom, ostali kod kuće i nešto vremena provodim sa prijateljima. Tako je i kad imam slobodan dan! Nekome takav način života, možda, izgleda čudno, ali - meni je lepo!

Košarkaši Bajerna su trenutno prvi sa samo jednim porazom među 18 klubova Bundes lige i imaju solidnu bodovnu prednost u odnosu na konkurente. Šta očekujete na kraju?

- U domaćem prvenstvu Bajern ima još 14 okršaja, a uz to dolaze i utakmice Evrolige. To je dosta zahtevan program, a naš cilj je da u domaćem prvenstvu ostanemo na poziciji na kojoj smo trenutno. I u slučaju nekoliko poraza do kraja prvenstva želimo da zadržimo prvo mesto. Momentalno imamo prednost koja nas čini zadovoljnim, ali treba imati u vidu da dolazi zamor, pad koncentracije, ali i motivacije rivala. Ipak, svesni smo da imamo dobru zalihu i treba da izdržimo u regularnom delu prvenstva i dođemo do onoga što nam je namera - prva pozicija za plej-of. To nam donosi prednost domaćeg terena, a i naš je cilj da pobedimo u poslednjoj utakmici plej-ofa.

Ko su najveći konkurenti u Bundes ligi?

- Svakako Alba Berlin, a tu su još u vrhu Bamberg i Oldenburg. Alba je pokazala veliki kvalitet, napravila značajan iskorak i ima kontinuitet u radu i sistemu. Oni su dogradili sastav i odlično igraju u domaćem prvenstvu, ali su i Evrokupu igrama i kvalitetom pokazali da će biti najozbiljniji kandidat za visok plasman. Tu je i Oldenburg koji igra dobro i Bamberg, koji ima dobar tim, više godina je u vrhu i na vrhu i u domaćem prvenstvu i u Evroligi. Prvenstvo je interesantno u svakom slučaju i verujem da ćemo mi do kraja ostvariti ono što smo planirali.

U Evroligi Bajern je na sedmom mestu sa po 11 pobeda i poraza.

- Pre početka sezone smo pričali o svemu i naš cilj u ovom takmičenju je da budemo konkurentni i sad možemo da kažemo da smo ostvarili mnogo više od toga. Tokom sezone pokazali smo da možemo da pariramo protivnicima, ostalo je još osam utakmica i mislim da treba ići korak po korak, od meča do meča i da onda na kraju vidimo koliko ćemo imati pobeda. Nadam se da ćemo imati još koji trijumf, iako imamo veoma težak raspored, pošto imamo pet susreta na strani. Lepo je što smo došli u situaciju da se priča o svemu tome i verujem da ćemo, bez obzira na to šta se dogodi do završetka, moći da kažemo da je ova sezona bila sjajna - zaključio je Dejan Radonjić.

Povrede muče Srbe

Trenutno imate povređenu dvojicu od četvorice srpskih košarkaša, Mačvana i Jovića. Kako su oni, ali i druga dvojica, Lučić i Dangubić?

- Povreda Mačvana je dosta teška i oporavak je dobar ali dug i teško je proceniti kad bi mogao da zaigra u ekipi. Mislim da su minimalne šanse da zaigra u ovoj sezoni. Povreda Jovića u prvoj četvrtini utakmice protiv Bajrojta iziskuje pauzu od nekoliko nedelja, jer radi se o povredi mišića. Trenutno ni Buker nije tu, tako da pokušavamo da prođemo tu fazu što bezbolnije. Dangubić je u odnosu na početak napravio veliki iskorak i sada pokazuje jedan dobar timski "performans". Lučić posle oporavka od povrede ima konstantu u igri otpočetka i nadam se da će to zadržati do kraja - raportira Radonjić.

Bundes liga ispred Jadranske

Kako izgleda poređenje Bundes lige i Jadranske lige?

B. Miličić
Prijatelji: Dejan sa Zdravkom Pavlovićem

- Bundes liga značajno ide napred i još će da napreduje, sada će imati dva, a možda i tri kluba u Evroligi. To samo po sebi donosi dodatnu vrstu motivacije i iskoraka koji će doprineti još većem kvalitetu takmičenja, koje će biti vrlo zahtevno. Na Jadranu se igra mnogo manje utakmica, ali je nesporno da ona ima svoje kvalitete. Ove godine pokušava se sa novim iskoracima u igračkom i trenerskom smislu. Jadranska liga je imala tri predstavnika u Evroligi, pa onda dva, a sada samo jednog, što je dovelo do određenog pada u kvalitetu. Ali, start Jadranske lige je vrlo interesantan, kakva će biti i završnica takmičenja, a to sve doprinosi razvoju košarke. U ekipama sa Jadrana ima dosta mladih, od kojih je deo otišao u NBA, pa verujem da će ih biti još.

Pratite li sada Jadransku ligu?

- Ispratio sam nekoliko utakmica Crvene zvezde, Partizana i Budućnosti, kao i nekoliko drugih susreta na Jadranu. Zvezda ima prednost domaćeg terena, dobila je izuzetno veliko pojačanje u Riversu. Partizan je, takođe, napravio ogroman iskorak, nameće se i ima veliku motivaciju, što potvrđuje i odbranjen trofej u Kupu Radivoja Koraća. Budućnost ima iskustvo iz Evrolige, što je, takođe, veoma značajno. Sve to govori da će završnica Jadranske lige biti vrlo interesantna, što daje posebnu draž takmičenju.

Nema više sentimentalnosti

Kako se osećate kada igrate protiv matičnog kluba Budućnosti?

EPA
Na radnom mestu: Dejan Radonjić

- U Evroligi je ovo bio moj prvi meč protiv Budućnosti i za mene je to jedan profesionalan odnos i maksimalno takmičarski i pre i posle meča. Više od sedam godina sam bio trener Budućnosti, pre toga i igrač, pa sam posle otišao u Zvezdu i tu bio trener četiri godine i tri meseca. Imali smo dosta duela protiv Budućnosti tako da sam tu neku vrstu sentimentalnih osećanja prošao.

Vodeći u Bundes ligi

U domaćem prvenstvu, Bundes ligi, košarkaši Bajerna su na čelu tabele sa jednim porazom na 20 utakmica. Drugoplasirani Oldenburg ima četiri poraza, kao i Alba Berlin.
U Evroligi Bavarci se trenutno nalaze na sedmom mestu u konkurenciji 16 klubova sa 11 pobeda i toliko poraza. Vodi je turski Fenerbahče na čelu sa trenerom Željkom Obradovićem i dvojicom srpskih košarkaša Nikolom Kalinićem i Markom Gudurićem sa samo tri poraza.

Deca na pravom putu

Čime vam se bave deca?

- Kćerka je završila Pravni fakultet u Beogradu i čekamo njen sledeći korak. Sin ima 21 godinu i radi kao pomoćni trener u Košarkaškom klubu Mega Bemaks u Beogradu za igrače do 16 godina. To radi već godinu dana i zavoleo je taj posao - kaže Radonjić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online