Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.08.2010.
15:10
Vestionline A

Duda Ivković se oprostio od trojice igrača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je skraćeni spisak od 14 igrača za pripreme pred Svetsko prvenstvo u Turskoj, a na listi se nisu našli Boban Marjanović, Ivan Radenović i Bojan Popović.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković skratio je spisak kandidata za odlazak na predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj, za tri igrača a sa spiska su otpali su plejmejker Bojan Popović, centar Boban Marjanović i krilni centar Ivan Radenović.

Selektor je rekao da je na poziciji "petice" postojala velika dilema, ali je ipak odlučio da Krstić, Perović i Raduljica dobiju prednost u odnosu na Marjanovića.

"Rad neće nastaviti Boban Marjanović, kao i prošle godine, ali ja bih istakao da je on igrač koji je u odnosu na prošle pripreme najviše napredovao. Bio je jako dobar tokom treninga, igrači su ga sjajno prihvatili, sa mnom je imao odličnu saradnju. Ipak, gledajući objektivno, imamo iskustvo kapitena Krstića, a i mislim da će ovo biti podstrek za Perovića i Raduljicu u daljem radu. Mislim da će ovo pomoći Marjanoviću u njegovom novom klubu, mi na njega u daljem ciklusu jako ozbiljno računamo", rekao je Ivković.

Selektor je dodao da je Mačvan zamenio Radenovića zbog godina, kao i da je bila teška odluka odreći se Bojana Popovića, jer je on mnogo doprineo timu prošle i ove sezone.

Mislim da je Ivan Radenović izvanredno radio, ali opet sam dao prednost Mačvanu, pre svega zbog njegovih godina i jako dobre sezone koja je iza njega. Pet godina je mlađi od Ivana, ali i da sam odlučio drugačije ne bih pogrešio. Što se tiče pozicije beka, posle operacije Tripkovića došlo je do novih imena na poziciji beka, a Rašić i Milosavljević su opravdali poziv. Na poziciji jedan su bez premca prošlogodišnji MVP Evrolige Miloš Teodosić i Stefan Marković posle jako dobre sezone, a tu je i Tepić. Gledajući hemiju tima i njegov dalji razvoj, odlučio sam da u 14 ne bude Bojan Popović".

Selektor Ivković izrazio je zadovoljstvo urađenim na pripremama u Beogradu, Folgariji i Kovilovu i najavio odlazak na prvi pripremni turnir u Istanbul, gde će pored naše reprezentacije i domaćina turnira Turske igrati i reprezentacija Irana.

"U Kovilovu smo završili treću fazu priprema, radili smo jako kvalitetno i pohvalio bih sve igrače. Podsećam, naša osnovna zamisao je bila da još u Folgariju idemo sa 16, a ne 17 igrača, ali zbog situacije sa Nenadom Krstićem ostali smo do danas sa četiri igrača na poziciji centra, sa isto toliko "četvorki", uz devetoricu bekova. Da bismo ušli u pripremne mečeve sa 14 kandidata morali smo da se zahvalimo po jednom igraču na poziciji pet, četiri i na beku".


Na spisku su ostali: Aleksandar Rašić, Marko Kešelj, Novica Veličković, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić, Stefan Marković, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljuca, Kosta Perović, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Nenad Krstić, Milan Mačvan i Ivan Paunić.

Početak Svetskog prvenstva zakazan je za 28. avgust, a reprezentacije Srbije nalazi se u grupi A, sa Jordanom, Angolom, Argentinom, Australijom i Nemačkom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online