Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.11.2009.
14:44
Vestionline A

NLB: Zvezda pod imperativom pobede

Derbi meč 7. kola regionalne NLB lige igraju Hemofarm i FMP u Vršcu, Crvena zvezda nakon tri poraza dočekuje Široki, Partizan u nedelju igra u Podgorici.

Košarkaši Crvene zvezde u subotu od 19 časova dočekuju jednog od dva predstavnika Bosne i Hercegovine, Široki HT Eronet. Po prvi put ove sezone trener Petrović na raspolaganju imaće kompletan tim.

"Utakmica pred nama je izuzetno značajna, naravno, pre svega zbog lošeg skora koji imamo. Ove nedelje izdešavale su se neke dobre stvari za našu ekipu. Bjelica i Kešelj od ponedeljka treniraju a prijateljska utakmica u Subotica pomogla je da oni osete teren. Vuk Radivojević je sinoć trenirao i verujem da ćemo sutra izaći u najjačem sastavu. Voma mi je bitno što vidim veliku želju kod igrača", kaže trener Petrović.

Šef struke crveno-belih dosta lepih reči rekao je o sutrašnjem rivalu.

"Gosti su vezali tri pobede, imaju dosta igrača koji su prošli kroz Zadar. Siniša Štemberger daje kvalitet njihovoj igri, Mejson je plejmejker koji ima prosek od osam skokova i motor je tima. Puljak i Ružić popunjavaju spoljnu liniju, dok su pod košem iskusni Grgat i Čolak. Liga je izjednačena, uostalom i igračima sam rekao da i pored našeg starta četvrtoplasirani ne beži mnogo, svega dve pobede više. Obaviao sam razgovore sa igračima, rekao šta se od njih očekuje a šta su uradili. Bili su samokritični i verujem da ćemo povratiti i samopouzdanje i rezultat", rekao je strateg kluba sa Kališa.

Mimo svih očekivanja, Hemofarm i FMP ulaze u mali srpski derbi NLB lige kao članovi donjeg doma tabele sa po dve pobede. Utakmica sedmog kola regionalnog takmičenja mogla bi da predstavlja prekretnicu za obe ekipe.

Tim iz Železnika putuje rasterećeno u Vršac, jer domaćin nominalno ima ekipu sa većim brojem zvezdica na reveru.

"Hemofarm je veoma kvalitetna ekipa i po imenima zaslužuje jedno od prva tri mesta u NLB ligi. Apsolutni je favorit u sutrašnjoj utakmici. Imaju odlične visoke i niske igrače, kao i dugačku klupu. Istina je da su na duži period ostali bez Milivoja Božovića, ali je kao zamena došao još iskusniji Goran Jagodnik. Mi idemo u „Milenijum“ da se borimo, pa šta bude. Debitovaće Branko Cvetković, a olakšavajuća okolnost je što nemamo zdravstvenih problema. Za utakmicu sa Hemofarmom prekobrojan će biti Mladen Jeremić“, ističe trener „pantera“ Vlade Đurović.

U ekipi Hemofarma igraju dva bivša igrača FMP-a Bojan Krstović i Milan Mačvan, a zanimljivo je da je Vlade Đurović bio trener strategu Vrščana Stevanu Karadžiću u Crvenoj zvezdi.


Kragujevački Radnički nakon poraza u prošlom kolu od Zagreba, sad putuje u Sloveniju na megdan sa Olimpijom. Košarkaši Partizana nakon debakla u 4. kolu Evrolige, igraju u nedelju u Podgorici protiv domaće Budućnosti.

Vodeća Cibona poljuljana najavljenim štrajkom košarkaša, putuje u Sarajevo gde ih čeka Bosna, dok će Zadar ugostiti Helios. Ekipa Zagreba pokušaće u duelu sa Heliosom da zabeleži i šestu pobedu.

Subota, 14. novembar:
Bosna - Cibona 17,00
Hemofarm - FMP 18,00
Zadar - Helios 19,00
Crvena zvezda - Široki 19,00
Olimpija - Radnički 19,30
Zagreb - Cedevita 20,00

Nedelja, 15. novembar:
Budućnost - Partizan 19,15

Tabela:
Cibona 6-0
Zagreb 5-1
Olimpija 4-2
Budućnost 3-3
Zadar 3-3
Široki 3-3
Cedevita 3-3
Radnički 3-3
Partizan 3-2
Hemofarm 2-4
Helios 2-4
FMP 2-3
Crvena zvezda 1-5
Bosna 1-5
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online