Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.09.2018.
18:08
Vestionline, zurnal.rs A

Čović: Volim da dodam loptu, kroz čitavu karijeru sam to radio

Organizator igre Crvene zvezde, na dosadašnja tri prijateljska meča je sakupio čak 23 asistencije.

twitter.com/kkcrvenazvezda
Filip Čović, plejmejker Zvezde

Agresivna odbrana, energija, tranzicija i veliki broj lakih poena, glavni su principi igre na kojima insistira Milan Tomić. Taklo su pregaženi Karlshajm, Dinamik i aktuelni šampion FIBA lige šampiona, atinski AEK.

Filip Čović je na sva tri meča bio najbolji asistent ekipe. Protiv Nemaca je nanizao sedam dodavanja, na meču sa Dorćolcima je brojao do šest, dok je u sudaru sa Atinjanima podelio čak 10 lopti. Odnosno, bio je za nijansu slabiji od prošle sezone kada je sa prosekom od 7,43 bio najbolji asistent lige.

- Stil o kome govorimo je nešto čemu svi klubovi teže. Neko sa manje, neko sa više uspeha. Svi bi voleli da se oslanjaju na kvalitetnu i agresivnu odbranu, da im tranzicija bude jača strana i da iz trčanja postižu što više poena. Mi takođe težimo ka tome i nadamo se da ćemo to podići na što viši nivo. Što mi budemo bolji to će i rezultati biti bolji - rekao je organizator igre crveno-belih.

Šireći priču o svom učinku Čović je dodao:

- Navikao sam tako da igram i volim da dodam loptu. Kroz čitavu karijeru sam to radio. To je na kraju krajeva i moj posao kao plejmejkera. Sigurno mi stil o kome govorimo dosta leži, ali na meni je, kao i na svim ostalima da se podredimo interesima tima. Da ispunimo zamisli trenera i sprovedemo ih na teren.

Karlshajmu i Dinamiku, Crvena zvezda je ubacila po 100 poena, a AEK-u 94. Ipak, Tomića i njegove saradnike daleko više raduje što su rivali jedva uspeli da prebace 60 poena.

- Stvarno igramo dobro za ovaj period, ali isto tako treba imati na umu da su ovo pripreme i da to ne mora ništa da znači. Naravno, kroz te mečeve se razigravamo, uigravamo i stvaramo timsku hemiju. Samim tim mislim da je daleko važnije što te stvari idu kako treba i da se kockice polako slažu. A, sada da li će pobede biti ubedljive ili ćemo neki meč i izgubiti, to je manje bitno. Rezultat je sada u drugom planu.

Crveno-beli dres je tokom leta zadužilo sedmorica novih igrača, od čega su šestorica stranaca. Zato je uklapanje i izgradnja prave hemije, jedan od ključnih faktora. Na pitanje kako stvari teku na tom planu, Čović je rekao:

- Da budem iskren, toliki broj promena se uopšte ne vidi. Delujemo kao da smo mnogo duže zajedno. Što je jako važno. Svi pokušavamo da se nametnemo, jedan drugog guramo napred i težimo da podignemo igru na što viši nivo. Dobro funkcionišemo na terenu, ali i van njega. Družimo se, dosta vremena provodimo zajedno. Sve je uklopljeno kako treba. Da ne hvalimo previše i da ne ureknemo - kroz osmeh kaže iskusni plejmejker.

Rad su do sada ometale sitne povrede. Davidovac je rovit, Faje ima problema sa leđima, Nenadić je dobio udarac u rebra. A, Cirbes zbog obaveza u državnom timu Nemačke nije tu par dana.

- Uglavnom su to sitnije povrede i one koje se rešavaju u hodu. Tako da nas to nije puno omelo. U narednih desetak dana, a verovatno i ranije, verujem da ćemo svi biti na okupu.

O ciljevima za narednu sezonu, na treninzima crveno-belih se ne priča mnogo. Ali, samo zato što svi znaju koji su.

- Želimo Crvenu zvezdu da vratimo tamo gde je bila prošle godine i poslednjih pet, a to je u društvo najboljih u Evropi. Znamo kako se do toga stiže i šta nam je činiti - poručio je Filip Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online