Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.08.2018.
18:37
Vestionline A

Dodik odlikovao braću Dragić Medaljom zasluga za narod

Najpoznatiji slovenački košarkaši u poseti Banjaluci i Laktašima

twitter.com/bcigokea
Goran Dragić i Milorad Dodik

Proslavljeni slovenački košarkaši braća Goran i Zoran posetili su Banjaluku i Laktaše. Predsednik Srpske Milorad Dodik povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, dodelio im je "Orden Njegoša prvog reda" i "Medalju zasluga za narod".

Košarkaši Goran i Zoran Dragić zahvalili su se predsedniku na odlikovanjima. Dodik im je čestitao na dosadašnjim uspesima i poželeo puno uspeha na budućim takmičenjima. Sastanku u Palati Republike prisustvovao je i Igor Dodik, predsednik ABA lige.

- Ovo je lepo priznanje, srećan sam zbog odlikovanja. Kada mi obaveze dozvole vraćam se u Republiku Srpsku, gde žive moji baka i deda - rekao je Goran.

Obojica su rođena u Ljubljani, u koju je njihov otac stigao iz Zvornika i oženio se Slovenkom. Istovremeno su igrali za reprezentaciju, a zajedno su bili i članovi Feniks Sansa.

Posle prijema u palati, braća Dragić su posetila Igokeu i oduševili se uslovima koje ima jedini ABA ligaš iz Srpske. Goran je istakao da je imao priliku da sarađuje sa Nenadom Trajkovićem, trenerom Aleksandrovčana koji je jedno vreme bio asistent u stručnom štabu Sansa.

- Banjaluka je lep grad, sve je ovde super. Supruga mi je iz Kotor Varoši, pa sam ovde skoro svake godine. Bio sam i na nekoliko utakmica. Mladim košarkašima bih poručio da slušaju trenera, ali i sebe. Najbitnije je da uživaju u košarci i treniraju sa osmehom, baz opterećenja i sa puno kreativnosti - rekao je as Majamija koji je imao strpljenja za sve mlade košarkaše koji su želeli da se slikaju sa njim.

Prošle godine bio je glavni igrač slovenačke reprezentacije koja je pod vođstvom selektora Igora Kokoškova stigla do prvog zlata u istoriji.

- Sve je brzo prošlo, nisam imao vremena da uživam u zlatnoj medalji. Niko od nas nije očekivao da ćemo osvojiti prvo mesto, ali kako je turnir odmicao rasli smo kao ekipa i na kraju napravili ogroman uspeh. Imao samo samo tri dana da se odmorim i proslavim zlato, jer sam morao da se vratim u Majami na početak priprema - rekao je Goran kome će predstojeća sezona biti 11. u najjačoj ligi sveta.

Poznat je po izuzetnoj fizičkoj pripremi, ali će imati problema da se vrati u pravu formu nakon letnje pauze.

- Trudim se da tokom pauze zadržim deo forme tako što pazim na ishranu i bavim se drugim sportovima. Nadam se da ću još četiri ili pet sezona moći da igram na vrhunskom nivou. Za sada sam ispunio snove, ostale su mi još Olimpijske igre - dodao je Dragić.

Odnos između evropske i NBA košarke promenio se tokom proteklih godina, pogotovo u odnosu na početak devedesetih godina prošlog veka kada su prvi igrači sa Starog kontinenta krenuli preko Atlantika.

- Košarkaši iz Evrope sada imaju mnogo veću ulogu nego što je bio slučaj ranije, pogotovo igrači iz država bivše Jugoslavije poput Miloša Teodosića, Jusufa Nurkića, Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića... Nadam se da će tako biti i sa Lukom Dončićem koji ima predispozicije da igra bitnu ulogu već u debitantskoj sezoni. Isto tako i Igor Kokoškov bi mogao da postane vrhunski stručnjak u NBA ligi, a već se dokazao na ostalim poljima - rekao je Goran.

Zoran Dragić nije bio sa reprezentacijom na prošlom EP, ali nije krio oduševljenje posetom Republici Srpskoj, te će nastaviti da dolazi u rodni kraj svog oca.

- Teško mi je palo što nisam bio sa njima, ali kad sam bio nisu napravili nešto posebno, pa je možda i bolje što me nije bilo u turskoj - rekao je kroz šalu Zoran koji se posle dve godine u najjačoj ligi sveta, vratio u Evropu i igra za Efes.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online