Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.06.2018.
23:25 >> 23:29h
N.Plavšić A

Bajern u Evroligi

U utakmici koja je odlučivala o novom prvaku Nemačke i budućem članu elitnog takmičenja, ekipa Dejana Radonjića savladala je večeras berlinsku Albu i tako postala novi šampion Nemačke i učesnik Evrolige u sledećoj sezoni.

Twitter/fcb_basketball
Navijači Bajerna ponosni na svoje igrače

Čekala je Evroliga poslednjeg člana za sledeću sezonu, čekala je cela Nemačka ovu majstoricu sa nestrpljenjem... ali, iznenađenja u "Audi domu" nije bilo! Kao što se i očekivalo, Bajern je bez većih problema pobedio Berlince i tako se vratio u najelitnije evropsko takmičenje.

Kada je bilo najvažnije, "Bavarci" su odigrali čvrsto u odbrani, agresivno u svim segmentima i nisu ostavili Berlincima ni promil šanse da iznenade. Srpski internacionalci Stefan Jović i Vladimir Lučić imali su uobičajeno važan doprinos uspehu novog prvaka, u utakmici u kojoj je šampion postao i njihov povređeni saigrač Milan Mačvan, koji se oporavlja od kidanja ligamenta kolena.

Ovim trijumfom "Bavarci" su došli do duple krune jer su prethodno osvojili i nemački kup, a tada je trener bio Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije.

Radonjić je tako uspešno uradio zadatak zbog kojeg mu je klupsko rukovodstvo početkom aprila poverilo ekipu, nakon rastanka sa Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde konsolidovao je ekipu i proveo je kroz uzbudljivi plej-of, u kojem je Bajern do finala eliminisao Frankfurt u četvrtfinalu, a zatim Bamberg u polufinalu (prvi put u klupskoj istoriji).

- Imali smo 14 utakmica u plej-ofu, a samo dva meča smo igrali sa svim igračima izuzev Mačvana. Čestitam predsedniku Henesu, Marku Pešiću, svim ljudima u klubu, svojim saradnicima... Sada je vreme za slavlje. Bilo je teško, ali sada je sve izvrsno - rekao je Radonjić posle meča, bez želje da govori o svom doprinosu ili o svom ostanku u klubu.

"Bavarci" su prekinuli dominaciju Bamberga i sledeće sezone će ponovo igrati u najjačem takmičenju, u kojem je klub iz "Audi doma" poslednji put nastupao u takmičarskoj 2015/16.

Bajern - Alba 106:85 (32:19, 26:20, 28:22, 20:24)

Bajern: Aleks King 8, Džered Kaningem 16, Gegić, Lučić 12 (5 sk), Đedović 19, Reding 11, Jović 5 (4 sk, 6 as), Bartel 12, Gavel 4, Buker 14, Cirbes 5, Jalov.

Alba: Saibu 8, Siva 12, Gifaj 13, Hunt, Vargas, Grigonis 8, Radosavljević 1, Baterfild 29, Kliford 2, Sikma 10, Stefan Peno 2.

Danilo Bartel je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Ovo je četvrta titula u istoriji kluba, druga od 2010. godine od kad je košarkaška sekcija ponovo oformljena. Predhodnu titulu osvojio je takođe srpski trener, Svetislav Pešić 2014. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online