Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.05.2018.
14:04
Tanjug, Vestionline A

Obradović: Pritisak? Samo da odvedem Šarasa u izlazak...

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović kaže da je ne oseća posebno veliki pritisak u pohodu na odbranu trofeja Evrolige u Beogradu, ali i da očekuje navijača u svojoj zemlji kako bi mu put do cilja bio olakšan.

A. Čukić
Nije mu teško do trofeja: Željko Obradović

"Veoma poseban za mene je Fajnal-for zato što je u Beogradu. Da li imam posebno veliki pritisak? Najveći pritisak mi je gde Šarasa (trener Žalgirisa Jasikevičijus prim. aut) da vodim u izlazak, stalno traži druga mesta. Imam pravo da razmišljam o svojoj 10. tituli, ali mi je u glavi samo Žalgiris", našalio se Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije na Kalemegdanu.

Zanimljiva situacija je viđena na beogradskoj tvrđavi, Obradović je sedeo pored svojih učenika, Jasikevičijusa i trenera Reala Pabla Lasa je trenirao, dok mu trener CSKA Dimitris Itudis bio dugogodišnji pomoćnik u Panatinaikosu. Zato ga je nasmejala konstatacija novinara da izgledaju kao "srećna porodica"

"Veoma sam srećan što pre svega mogu da provedem vreme sa Dimitrisom, Pablom i Šarunasom, velikim prijateljima. Teško je igrati F4, znam koliko je Šaras naporno radio i koliko su posebni Žalgiris i on", kaže trener koji je i sa Partizanom bio šampion Evrope.

Obradović očekuje pravu atmosferu u Štark areni i podršku Srba i Turaka, odnosno da će Beograd biti uz njega.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus, rival Fenerbahčea u prvom polufinalu, kao i njegov mentor Obradović počeo je izlaganje u šaljivom tonu.

"Hvala Bogu da ne igram jedan na jedan sa Željkom (smeh)... Kada igrate protiv njega to je već uspeh. Razumem težinu igranja protiv branioca trofeja, verujem da smo spremni i da ćemo biti na visokom nivou".

Trener CSKA Dimitris Itudis šanse sva četiri tima na Završnom turniru ocenio je kao pođednake.

"Pritisak ide sa poslom, ne razmišljam o njemu kao trener velikog kluba. Drago mi je možda što nismo glavni favoriti, ali bih šanse svih dao po 25 odsto. Želeo bih da uđemo kao tim iz senke", poručio je Itudis.

Njegov kolega sa klupe Reala Pablo Laso ističe veliki značaj zbog oporavka Serhija Ljulja.

"Imali smo mnogo kadrovskih problema oko ove sezone, ali bitno je da smo sada zdravi i nadamo se dobrom Fajnal-foru. Znali smo koliko je teško bilo doći ovde i koliko će biti tesko igrati u Beogradu", zaključio je Laso.

Polufinala Fenerbahče - Žalgiris (18 sati) i Real - CSKA igraju se sutra (21), dok su finale i meč za treće mesto u nedelju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online