Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.04.2018.
23:48
Vestionline, blic.rs A

Iz Zvezde grme na suđenje: Krađa, otimačina, srpski klub ne sme da osvoji ligu

Posle utakmice u Podgorici i poraza od Budućnosti u trećem meču finala plej-ofa ABA lige Nebojša Čović je držao vanrednu konferenciju za medije u kojima je istakao nezadovoljstvo suđenjem i atmosferom koja je vladala u dvorani "Morača".

Tanjug
Vanredna konferencija za novinare: Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde

- Budućnost ima dobru ekipu, ali Zvezda ima bolju. Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren posle događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendenciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren". rekao je Nebojša Čović na vanrednoj konferenciji za novinare, a prenosi blic.rs.

Čović se tu nije zaustavio.

- Trebalo je da nam jave da ne dolazimo na utakmicu, Remsu je sve ovo rečeno, Hordov je u prvoj utakmici imao drugačiji pristup. On je znao da će suditi treću utakmicu u Podgorici i da mu je rečeno "Pazi kako sudiš prvu, dolaziš u Podgoricu". Napravljen je scenario da srpski klub ne sme da osvoji titulu u ABA ligi i taj scenario ima političku konotaciju. Izvršen je enorman pritisak na Beloševića u utakmici Budućnost - Cedevita. To nije u skladu sa propozicijama. Gde je Jovčić? Vojinović? Obrknežević? Napravljena je afera da Čabarkapa i Branko Jovanović rade za Crvenu zvezdu. To je onaj princip "Držite lopova". Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara. Nikada ove sudije nisu bile prve.

- Srpskim klubovima nije dozvoljeno da ove godine budu prvaci ABA lige. Videli ste kako je Budućnost ugošćena u Beogradu. Pa mi se svi prepadosmo što smo došli ovde. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa... Ovog petka sam prvi put video svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitam se kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo. Ti ljudi su uhvaćeni u laži. Videćemo u subotu šta će biti. Uporedite "Pionir" i "Moraču". Ovo je bruka i sramota. Naša najveća nesreća je što se mi srpski klubovi ne držimo zajedno, već vidite šta nam mešetari rade. Oko 40-50 Zvezdinih navijača u Moskovskoj ulici je danas zaustavljeno. Isto bih vam sve ovo rekao i da je Lesor ubacio poslednji koš. Zabranjeno je da srpski klub bude prvi... Ako im se scenario ispuni do kraja, ko će da uruči pehar u ABA ligi, a to neće biti po propozicijama? Nedelja je veliki dan.

Za kraj.

- Nama ovakva liga i nije preko potrebna. Časno smo se borili u ABA ligi i u Evroligi, ali više neće prevaranti da nas vuku za nos. Pišu grafite da ja treba da dobijem rak, sram ih bilo. Tolika mržnja između istog naroda nije slučajno projektovana. Videćemo šta će se dalje dešavati. Ovo nije u funkciji razvoja košarke u regionu - zaključio je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online