Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.04.2018.
19:35
Vestionline, b92.net A

Zvezda dobila Mornar, ali kuka na suđenje

Crvena zvezda poslala je pismo sportskom direktoru ABA lige jtd Žarku Čabarkapi, nezadovoljna suđenjem u plej-ofu regionalnog takmičenja.

M. Todorović - Vesti
Dejan Davidovac u duelu sa Mornarom

Portal b92.net piše da crveno-beli imaju zamerke na račun arbitara na drugom i trećem meču polufinale plej-ofa sa Mornarom.

- KK Crvena zvezda mts izuzeto je nezadovoljan suđenjem na drugoj i trećoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige jtd u Baru (Juras) i Beogradu (Majkić, Petek i Dragojević), i brojnim odlukama koje su donete na štetu našeg kluba, a u šta se uverio i milonski TV auditorijum, kao i hiljade navijača na tribinama, koji izuzetno dobro razmeju i poznaju košarku, a koji su burno reagovali na brojne greške koje su viđene na račun našeg tima u utamici broj tri. 

- Istovremeno, klub sa Malog Kalemegdana postavlja i pitanje Iztoku Remsu "zašto se ne pridržava odluka koje su klubovi većinom glasova doneli na Skupšitini ABA lige", ali i optužuje podgoričku Budućnost, rivala u predstojećoj finalnoj seriji, da je vršila pritisak na komesara za deligiranje arbitara. 

- Komesar za suđenje Iztok Rems od tog trenutka delegira sudije koje ne mogu da iznesu pritisak važnosti utakmica. Takođe, pokušava da se “dodvori” KK Budućnost time što primenju delegiranje sudija po 'nacionalnom ključu' samo kada je u pitanju klub iz Podgorice? KK Crvena zvezda mts se pita, kako je moguće da su sve najbolje rangirane sudije na listi ABA lige, na raspolaganju za celokupnu polufinalnu seriju KK Budućnost – KK Cedevita, ali nisu i za seriju između Crvene zvezde mts i KK Mornar iz Bara??? Odnosno manje kvalitetne, i slabije rangirane sudije isključivo su sudile utakmice KK Crvena zvezda mts? U prethodnih 14 dana, videli smo i kako!", navodi se u pismu. 

Crveno-beli su naveli i, po njima, nekoliko spornih situacija sa odlučujućeg meča za plasman u finale protiv barskog Mornara 

- Ove primere smo naveli i zbog činjenice da, i čak i kada su sudije bile svesne da su pogrešile, kanjavali su isključivo KK Crvena zvezda i njene igrače. Od tog trenutka, sudije su izgubile kontrolu, a svojim konfuznim odlukama su uvele utakmicu u haos i na terenu. Sve to zajedno daje lošu konačnu sliku, suđenje na štetu domaćeg kluba viđeno je celu utakmicu. Mnogo je ovakvih slučajeva koji se ponavljaju kada je KK Crvena zvezda mts u pitanju. I to više nije slučajnost. Zato se pitamo zašto je kriterijum delegiranja sudija promenjen od trenutka kada je upućeno pismo iz Podgorice, i da li je tim pismom osim očigledno na Iztoka Remsa, napravljen pritisak i na ostale sudije, pa i one najbolje ocenjene u ligi, poput Ilije Beloševića?". 

Za kraj, Crvena zvezda pozvala je čelnike regionalnog takmičenja da o svemu obavesti preostale članove. 

- Ovakvo loše i nakaradno delegiranje po kome postoji “nacionalni ključ” ali samo za KK Budućnost VOLI, urušava osnovne prinicipe ABA lige, i što je još važnije, u suprotnosti je sa voljom klubova koji su glasali protiv predloga KK Budućnost, na jedinom nadležnom mestu za to - Skupštini ABA lige jtd!".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online