Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2018.
16:22
Vestionline, sportklub.rs A

Vujošević: Ne daju mi da radim u Srbiji, ma nosite se u p**** materinu

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević u opširnom intervjuu za Sport klub dotakao se mnogih tema, a i dalje je "so na ranu" iskusnog stručnjaka odlazak iz voljenog kluba na ružan način.

A. Čukić
Boli način odlaska iz voljenog kluba: Duško Vujošević

- Objektivno meni je u Srbiji sprečeno da radim, teško radim na stranim jezicima, jedino italijanski znam dobro. Najbolje radim na ovom našem srpsko-hrvatskom jeziku i najviše volim da radim sa našim igračima. Sad što nekome ne odgovora da radim sa Bosnom a ne daju mi da ovde radim sa Srbijom... Pa nosite se u pi*** materinu. Svi zajedno. On tamo radi sa njima... Kakve su to gluposti. Ja tamo predstavljam sebe i samo sebe, a mimo toga pravim gest koji pomaže pomirenju, ako je to neki cilj. Moje zdravstveno stanje je takvo da ne mogu da vodim klub koji ima dve utakmice nedeljno. Ja sam na dve dijalize i dok ne uradim transplataciju bubega vezan sam na takav način rada - rekao je Vujošević u intervjuu za sportklub.rs.

On kaže da je počeo pomnije da prati Partizan.

- Navijam za Partizan, prošao je period mržnje. Ovaj tim je simpatičan, drag mi je. Sve su to dobri ljudi, nisu svi podjednako pametni, ali jesu dobri momci. Mislim da je Čanak posvećen i da je u osnovi dobar čovek, ispravak čovek. Ja navijam za njih. Baš sam bio u Sarajevu kada su osvojili kup. Gledao sam utakmice i častio sve ono koji su bili sa mnom. Voleo bih da dobro prođu u prvenstvu koje je devalvirano, ali opet nešto predstavlja. Još ne osećam da bih mirno mogao da odem u “Pionir. Ranije sam podnosio svašta, sada mi se svaki stres oseti, a znate i da finansijski deo nije regulisan. Ne samo da nije regulisan nego je pokušano da se nemoralnim predstavim ja, koji je imao maksimalno strpljenja.

O nekadašnjem učeniku Nikoli Pekoviću koji ga je oterao iz Partizana Vujošević kaže:

- Peković je bio je veliki igrač, dok se kao predsednik nije pokazao dobar, što se često dešava kod bivših velikih igrača koji imaju veliku sujetu. Ne znaju da je potrebno novo znanje kad postaju treneri ili rukovodioci i da to što su bili veliki igrači im daje dobru startnu poziciju da to sublimišu i da uče za nešto novo.

Razočarao ga je i Petar Božić, koji je stigao na njegovo mesto.

- Ja sam znao kako će sa mnom da se završi, što me nije činilo emotivno spremnim da to sve podnesem, iako sam sve znao. Otišao sam sutradan sa Velimuirom Gašićem, kada je izvršena smena, da se pozdravim sa igračima, na početku prepodnevnog treninga. Pozdravljao sam se pod punom kontrolom, iako je tim značajno bio usitnjen i svesno doveden da bude slab i cele godine pre toga je rađeno sve da tim bude demotivisan. Kada hoćete da minirate trenera, onda gledate da igrače napravite nezadovoljnim. Kako ne primaju pare, kako su nezadovoljni... Razne su tu priče postojale... Tim od godinu dana ranije je izdržao sve, uprkos mnogim pritiscima, što je izuzetno teško. Došao sam da se pozdravim sa ostacima tog tima i nekim novim koji je počeo da se skuplja u tim okolnostima. Pozdravili smo se fino i onda mi Pera Božić kaže: 'Dule, otkad sam došao u klub ja ovo želim'. Eto, o kojoj pameti i moralu se radi - istakao je Vujošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online