Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.01.2018.
11:33
Tanjug, Vestionline A

Grbović: Zvao sam Vučića da podržim listu SNS

Proslavljeni košarkaš Partizana i bivši jugoslovenski reprezentativac Goran Grbović otkrio je da je lično inicirao razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i rekao mu da je spreman da pruži podršku i bude na listi SNS.

printscreen
Otišao u politiku: Goran Grbović

- Nisam ni shvatio šta znači ulazak na listu, ali kad sam video u kakvom sam društvu... Tu ima akademika, profesora, ljudi ostvarenih u svakom smislu te reči. Čuo sam da pričaju da sam bio pod pritiskom, što apsolutno nije tačno. Konsultovali smo se, a izbor je na kraju bio samo moj. Nisam dugo razmišljao - rekao je Grbović za dnevni list Blic.

Dodao je da nije pregovarao sa Vučićem jer je "čovek koji drži do dogovora i sa njim je sve načisto".

- Videli smo se pre 15-ak dana i tada smo zapravo razgovaralo o košarci. Da li će mi "grobari" oprostiti saradnju? Ne znam da li će njemu sa mnom. Ali politika nije crveno-belo i crno-belo. Ako jeste onda smo svi negde pogrešili - rekao je on, dodavši da se predsednik Vučić veoma dobro razume u košarku jer je i sam igrao, da ga je iznenadilo to što se seća nekih detalja koje je i Grbović zaboravio.

Na pitanje otkud to da kao partizanovac podrži listu "vatrenog navijača Crvene zvezde", Grbović odgovora:

- Da vas ispravim, ne samo vatrenog navijača, Vučić voli za sebe da kaže da je "okoreni zvezdaš" (smeh). Moj ulazak na SNS listu je zapravo korak dalje u odnosu na podršku koju sam mu dao prošle godine. Ta podrška je došla nakon opservacije svega onog što je Vučić radio i ukupne situacije u kojoj živimo.

Grbović je iz svog ugla slikovito objasnio dešavanja u Beogradu i kompletnoj Srbiji od 2000. do 2012. godine.

- Mi smo 2000. godine bili resetovana zemlja. Srbija je tada bila najbolja udavača Evrope, a Beograd najbolji mladoženja. Posle 12 godina jedne dozirane politike, kako na nivou republike tako i u Beogradu, udavača je ostala usedelica, a Beograd se nije ženio, ofucao se i osiromašio. Da je bilo dobro, građani ne bi promenili prethodnu vlast.

Naglasio je da su u prethodne tri-četiri godine neke stvari urađene bolje i sa manje sredstava u odnosu na prethodni period.

- Prosto, ako si istrčao pet od 42 kilometara maratona, onda je to neki pokazatelj. Ovaj čovek (Vučić prim. aut) sa svojim timom je istrčao bar 25 i tek će istrčati.

Otkrio je i kakav odnos ima sa proslavljenim trenerima Dušanom Ivkovićem i Duškom Vujoševićem, političkim neistomišljenicima.

- Sa Dudom nisam u kontaktu 30 godina, sa Duletom u nekoliko navrata jesam. Bilo je to moje spočitavcanje njemu. On je posle Aleksandra Nikolića najbolji trener koga znam. Zadužio je Partizan, ali je skrenuo u deo koji nije košarkaški i sportski. Davao je sportu 100 odsto, ali je zbog loših saradnika i asistenata se potrošio, odnosno potrošili su ga pogrešni ljudi. Pre nekoliko godina sam ga savetovao da ne koristi sport za političke tribine, to je štetilo Partizanu i košarci - zaključio je Grbović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online