Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.07.2010.
12:02
D. Latković - Vesti A

Gnezdo "orlova" na 1.300 metara

"Očekujemo da na šampionatu sveta u Turskoj pružimo još bolje partije nego u Poljskoj na EP", kaže plejmejker Srbije Miloš Teodosić.

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je sa radom u poznatom italijanskom ski-centru Folgarija koji će do 24. jula biti baza evropskih vicešampiona. Bazične pripreme odvijaju se na 1.300 metara nadmorske visine, "orlovi" pune baterije za Svetsko prvenstvo u Turskoj (od 28. avgusta do 12. septembra).

"Retko koji sportista voli "suvi" deo priprema, ali znamo da odatle sve počinje, da je to baza, zato smo puni motiva krenuli u Folgariju. Ovo je osnova za dobar rezultat u Turskoj, koji nacija priželjkuje, jer je odavno razmažena. Naravno, šalim se. Selektor Dušan Ivković je mnogo puta govorio da je srebrna medalja u Poljskoj došla "prerano", sa čim se u potpunosti slažem. Trudićemo se da borbenošću i timskom igrom, što nas je krasilo i na EP, ponovo napravimo dobar rezultat", kaže prvi plejmejker Srbije Miloš Teodosić.


Najbolji igrač Evrolige dodaje:
"Za nijansu smo iskusniji i kvalitetniji, ali se razlika u našem odnosu prema saigračima i treninzima nije promenila, niti će se promeniti. Nastavljamo sa maksimalnim zalaganjem i međusobnom podrškom. U svakom slučaju, mi očekujemo da u Turskoj pružimo još bolje partije nego u Poljskoj", rekao je Teo.

Srećan zbog Dude


I kada se završi Svetsko prvenstvo u Turskoj, Miloš Teodosić će nastaviti rad sa selektorom Ivkovićem, koji je nedavno imenovan za trenera Olimpijakosa.
"Ako bi neko trebalo da bude srećan što se Duda došao u Olimpijakos, onda sam to ja. Veliko je zadovoljstvo i čast što će opet biti s nama u Pireju".

Prošle godine na EP cilj je bio cilj peto mesto i plasman na Mondobasket u Tursku. Sada je teško postaviti realan domet "orlova".

"Prošle godine nisam mnogo razmišljao o "dalekim" ciljevima. Išli smo od utakmice do utakmice. Ispostavilo se da je tako najbolje. Tako ćemo i u Turskoj. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti".


Mnogo se priča o favoritima, ali teško ko hoće da kaže konkretna imena, mada niko ne zaboravlja svetske šampione Špance i olimpijske prvake SAD...

"Mislim da je prerano. Svi smo tek u uvodnoj fazi priprema, do SP ima mesec i po dana", rekao je Teodosić. 

"Drim tim" ostaje u SAD

 

Posle niza neuspeha, Amerikanci su za Olimpijske igre u Pekingu formirali novi, izuzetno jak "drim tim". Kobi Brajant, Lebron Džejms i društvo superiornom igrom osvojili su prvo mesto i "jenkijima" vratili olimpijsko zlato. Očekivalo se da će isto učiniti i na Mundobasketu u Turskoj 2010 jer svetsku titulu čekaju punih 16 godina.

 

Međutim, na Svetskom prvenstvu (od 28. avgusta do 12. septembra) u američkom timu neće biti nijednog zlatnog momka iz Pekinga. To je posle poslednjih otkaza Krisa Pola i Derona Vilijamsa potvrdio i direktor reprezentacije SAD Džeri Kolanđelo. Još ranije zahvalili su se Kobi Brajant, Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Kris Boš, Dvajt Hauard...

 

"Shvatam situaciju u kojoj su se našli ovog leta i oni zbog toga neće biti kažnjeni. Šampionat u Turskoj biće velika prilika za mlade koji pored NBA zvezda ne bi dobili toliko prostora u nacionalnom timu", rekao je Kolanđelo.


Amerikance će tako na Svetskom prvenstvu predvoditi 21-godišnji Kevin Durant, najmlađi prvi strelac u istoriji NBA, a selektoru Majku Križevskom na pripremama koje počinju sledeće nedelje trebalo bi da se jave još Radžon Rondo, Robin Lopez, Derik Rouz, Amari Stodemajer, Stiven Kari, Čonsi Bilaps, Lamar Odom, Tajrik Evans, Dejvid Li i Rudi Gej.


Amerikanci će u Turskoj biti u grupi sa Hrvatskom, Slovenijom, Brazilom, Tunisom i Iranom.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.07.2010. 12:34
Napred momci, napred Dudo. Spremite se najbolje sto mozete pa da pravimo haos u Turskoj. Nekako verujem da mozemo mnogo da napravimo na ovom svetskom prvenstvu. Imamo mladu i dobru reprezentaciju. Napred Srbija!!! http://www.worldofbasketball.org
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online