Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.07.2010.
11:33
Vestionline, novosti.rs A

Kapičić: Jadran gazi KSS

Izigrali su prošlogodišnji ugovor, dodelu akcija Hemofarmu i FMP-u nisu ispoštovali, a kalendar takmičenja je prelio čašu nezadovoljstva u KSS.

Rukovodstvo Jadranske lige je apsolutno izigralo, ignorisalo sve odluke Skupštine KS Srbije, ne samo usvajanjem kalendara za sledeću sezonu, već i u delu dodele akcija Hemofarmu i FMP, a pre svega, nepoštovanjem potpisanog ugovora iz juna 2009. koji je garantovao Đordi Bertomeu, direktor Evrolige.


Tako je u najkraćem reagovao Dragan Kapičić, predsednik Saveza, pošto je kristalno jasno da domaća Super liga u sezoni 2010/11. ne može da počne ni prve nedelje, a kamoli 1. marta, kao što se ozbiljno dovodi u pitanje tehnička realizacija lige najboljih srpskih klubova sa deset učesnika, koja bi se tada završila početkom jula.


"Kako da štitim domaće interese u jednom nekorektnom, ponižavajućem odnosu. Shvatam interese regionalne lige, ali ne mogu da prihvatim da sve bude izigrano. Da su smanjili ligu na 12, kako smo ugovorom “overili” ne bi sada bili u ovoj situaciji. Naši klubovi koji igraju na Jadranu mogu da kažu da je njima važno to takmičenje, ali će morati i da javno priznaju da ne poštuju odluke Skupštine KSS, pa ćemo stići do moralnih konsekvenci. Uostalom, ako sebe ne poštuješ, ne očekuj to ni od drugih", kaže Kapičić.


Poslednja kategorija odavno postoji uglavnom u teoriji, a konkretna “mera” sa srpske strane će uslediti posle SP u Turskoj, sredinom septembra kada će se sazvati vanredna Skupština, kao najviši organ KSS.


"Nikome ne pada na pamet da menja skupštinske odluke zbog NLB lige, pogotovo kada smo krenuli sa “mrtve tačke” u priči o domaćoj ligi. Pa ne možemo da pristanemo da naše takmičenje traje manje od dva, a “njihovo” šest meseci... Svaki klub koji se ogluši o skupštinsku odluku, istovremeno krši Statut, pa se dovodi u pitanje funkcionisanje KSS".


Ipak, teško je očekivati da će KSS doći u situaciju da primeni sankcije protiv svojih najboljih klubova, pre će se naći “kompromisno rešenje”. Da li će predsednik u takvoj situaciji ponuditi ostavku pre reizbora, u proleće sledeće godine.


"Ako dođemo do takvog poraznog rešenja, postavlja se pitanje ostanka celokupne rukovodeće garniture, a ja ću razmisliti o svom statusu u organizaciji", rekao je na kraju Kapičić. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online