Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.10.2017.
13:40
F. Simić - Vesti A

Gos i Miler za sto na sat

Neobična je bila subota uveče u nekadašnjem "Pioniru". Niko nije očekivao da će košarkašima Partizana biti lako da pobede Igokeu koja je zabeležila dva "skalpa" u vidu Budućnosti i Cedevite, ali da će im za to biti potrebno da ubace 117 poena jer su primili 104 niko nije ni pretpostavljao.

M. Todorović - Vesti
Izabranici Miroslava Nikolića razgalili oko 4.000 "grobara" u hramu srpske košarke

Pred oko 4.000 gledalaca od kojih su mnogi kasnili jer su autobusi poslati na slavlje SNS-a parkirani ispred hale "Aleksandar Nikolić" blokirali okolinu kad su krenuli na put kući, videli smo veoma zabavnu utakmicu i ne mnogo više od toga. U loži smo primetili novog predsednika Partizana Ostoju Mijailovića, kao i pomoćnika selektora Đorđevića Jovicu Antonića, a kraj terena novog člana UO kluba Bogdana Diklića, poznatog našeg glumca i velikog partizanovca. Pored klupe je sedeo Samardo Samjuels, centar sa NBA i evroligaškim iskustvom koji je nedavno stigao u Partizan i prema rečima trenera Nikolića debotivaće u petak protiv Cibone.

Navijače su ipak najviše razgalili akteri. Iako je publika podozriva prema igri na veći broj poseda, kvalitet koji svaki nedelje pokazuju Najdžel Vilijams Gos (30 poena, osam asistencija) i Patrik Miler (23 poena i 11 dodavanja), naročito u ofanzivi, donosi mnogo atraktivnosti u tranziciji i lakih poena, naročito u ovakvoj ABA ligi, gde mnoge protivnike kao da mrzi da trče nazad. Još neki detalji: Mihajlo Andrić je šutirao trojke 5/9 i po rečima trenera Nikolića prelomio meč, što može biti značajno u budućnosti a koliko je falio Marko Čakarević protiv Ritasa pokazuje podatak da je u subotu Partizan imao  plus 29 s njim na terenu.

NIKOLIĆ: Plejevi se popravili

Posle meča, trener Miroslav Nikolić bio je samo delimično zadovoljan.
- Kao što se videli napad se popravio, pričali smo posle prošlog meča i danas je jedan plej imao 11 asistencija a drugi osam i to je ono čemu težimo, bolji protok lopte. Zato smo i doveli Amerikance, da nam razigraju Šalića, Andrića. U odbrani, pak, lutam i ja, teško je pronaći pravu taktiku, igrači su slabi u odbrani jedan na jedan, ništa od naše taktike u odbrani nije prošlo. Plejevi bi trebalo da prave veći pritisak na loptu... Moramo to da menjamo u hodu, mnogo putujemo pa  nema vremena da postavimo neku drugu odbranu.
Na naše pitanje da li će u odbrani pomoći dolazak Samjuelsa, Nikolić je rekao:
- Najvažnije će biti da vidimo kako će se ponašati, ovi plejevi su izvanredni i igrači i momci. Biće isto važno i videti kako će braniti pik jer je krupan dosta.


GAVRILOVIĆ:  Znamo za koga igramo

Andrija Gavrilović igra prve mečeve u ABA i Evropi, brobenosti mu ne manjka, kakvi su mu utisci na početku sezone:

- Veliko mi je zadovoljstvo da igram u Partizanu, to moram reći pre svega, od malena navijam za ovaj klub. Sad sam deo kluba i trudim se da što bolje odigram svaku utakmicu. Mi igrači znamo za koga igramo, koga predstavljamo i koji dres nosimo, klub sa najvećom tradicijom. Imamo neverovatnu podršku kapitena Veličkovića na terenu i u svlačionici, on prenosi svoja isksutva na nas. To radi i na treninzima, pokazuje individualno svakome šta treba, priča o onome što nedostaje. Pravi kapiten.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online