Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
12:17
Vestionline, sportklub.rs A

Košarkaški savez Srbije: Klubovi iz 2. ABA lige moraju da igraju domaće takmičenje!

Košarkaški savez Srbije ekspresno je reagovao posle odluke Skupštine Udruženja klubova KLS po kojoj učesnici Druge ABA lige u sezoni 2017/18 nisu u obavezi da igraju nacionalno prvenstvo, prenosi "Mocart sport".

pixabay.com
 

Prethodno, KLS je naveo da će se takmičiti 12 klubova, a među učesnicima nema Borca iz Čačka i Dinamika, dok status Vršca zavisi od ishoda kvalifikacija za plasman u novoformirano, drugo po jačini, regionalno takmičenje.

Saopštenje Košarkaškog saveza prenosimo u celosti:

Poštovani,

Na osnovu zahteva košarkaških klubova Borac Čačak, Dinamik BG Beograd i Vršac kojim se obraćaju sa Zahtevom za odobrenje igranja u Međunarodnoj regionalnoj ligi 2. ABA i kvalifikacijama i informacija koju smo dobili od strane Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, je u skladu sa zaključkom sa svoje sednice, doneo je sledeću odluku:

UO KSS saglasan je sa učešćem gore pomenutih klubova u takmičenju i kvalifikacijama za međunarodnu regionalnu 2. ABA ligu pod sledećim uslovima:

- Saglasnost se daje samo za takmičarsku sezonu 2017/18. Nakon završetka takmičarske sezone 2017/2018 u seniorskoj međunarodnoj regionalnoj 2. ABA prestaje dejstvo ove saglasnosti i postupak izdavanje saglasnosti za narednu takmičarsku sezonu 2018/2019 podleže novoj Odluci UO KSS.

- U takmičarskoj sezoni 2017/18 klubovi učesnici seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige imaju obavezu takmičenja i igranja Košarkaške lige Srbije od početka ligaškog takmičenja (oktobar 2017), po utvrđenom kalendaru takmičenja.

- Učešće u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi, mora biti u skladu sa kalendarom takmičenja 1 MLS (KLS) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 , koja mora biti prioritet u takmičenju navedenim klubovima.

- Plasman u Super ligu KLS i play off, ostvaruje se isključivo kroz nastup klubova u takmičenju Košarkaške lige Srbije , kao i u prethodnim takmičarskim sezonama.

- Odluka organa KLS, Predsedništva i Skupštine ne može biti u suprotnosti sa uslovima pod kojim je UO KSS dao saglasnost klubovima za nastup u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi za takmičarsku sezonu 2017/2018.
Prema klubovima koji postupe suprotno ovoj odluci, UO KSS pokrenuće postupak pred nadležnim organima.

- UO Košarkaškog saveza Srbije prilikom donošenja ove Odluke, rukovodio se odredbama Zakona o sportu RS ( Službeni glasnik broj 10 od 08.02.2016. godine ), normatinim aktima KSS a, kao i interesima košarke u Srbije.

- Takođe UO KSS se rukovodio da klubovi učesnici 2. ABA lige iz okruženja, takođe igraju nacionalna prvenstva od samog početka istog, a termini odigravanja utakmica seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige, nisu u suprotnosti sa terminima odigravanja utakmica nacionalnih ligaških takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online