Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.04.2017.
18:02
Vestionline, aba-liga.com A

Zagrepčani se nadaju jednoj pobedi u Beogradu

Finalna serija plej-ofa ABA lige počeće već u ponedeljak kada u Beogradu Crvenoj zvezdi gostuje ekipa Cedevite. Dva tima će u roku od sedam dana eventualno odigrati pet utakmica, a o tome i prvom duelu za zvanični sajt lige govorili su treneri i igrači tima iz Zagreba.

abaliga.com/Marin Sušić/KK Cedevita
Ponovo stižu u Beograd, uz nadu da mogu do jedne pobede

- To je specifična situacija. Međutim, iz ptičje perspektive ću posmatrati utakmicu, tako da ću imati bolji pregled stvari na terenu i možda i to bude nešto pozitivno. Dogodilo se što se dogodilo,moramo iz toga da izvučemo pozitivno, pokušati maksimalno da motivišemo ekipu i odigramo dve dobre utakmice u Beogradu. Pripremili smo se dobro, sveži smo i videtćemo kako ćemo reagovati. Idemo da igramo protiv jedne od 10 najboljih ekipa Evrope. Nisu, nažalost, ušli među osam najboljih, ali to ne mijenja ništa. Odigrali su stvarno odličnu sezonu. Teško će to biti ponoviti za bilo koju ekipu s ovih prostora. Međutim, mi smo se dobro pripremili. Znamo gde treba da ih napadnemo, a vidjećemo hoćemo li uspeti jer na drugoj strani će biti jako dobra ekipa, dobro utrenirana i čvrsta na domaćem terenu i vidjećemo hoćemo li uspeti da neutrališemo sve što imaju - kazao je prvi trener tima Veljko Mršić, koji  zbog suspenzije neće voditi tim u prva dva meča.

Umesto njega na klupi "sokića" biće ekscentrični Đanmarko Poceko.

- Moj posao je pre svega da budem pomoćni trener, ali moram da budem spreman da u ovakvim situacijama budem prvi trener. Veljko i ja smo celu nedelju radili na pripremi utakmice. Biće teško jer svi znaju da je Crvena zvezda sjajna ekipa. Bili su jako blizu da uđu u plaj-of Evrolige. To znači da igraju sjajno. Bili su deveti na tabeli, što znači da su u top 10 timova Evrope. Ja verujem u sve svoje igrače. Sigurno ćemo se boriti. Ne mogu da kažem da ćemo da pobedimo jer će biti teško, ali sigurno ćemo se boriti u svih 80 minuta u Beogradu - kazao je Italijan.

Karlo Žganec će voditi veliku borbu pod obručima sa Zvezdinim "četvorkama" i "peticama".

- Stvarno je dobra atmosfera. Svi jedva čekamo da odemo tamo. Svi smo željni igre, srećni smo što smo u finalu i nadam se da ćemo odigrati što bolju utakmicu. Očekivao sam da će ući među osam u Evroligi, ali su izgubili. Ispali su i sada će se skroz okrenuti ovom finalu. Sigurno da su i oni imali puno utakmica kroz sezonu, kao i mi. Imaju prednost domaćeg terena i mislim da je to njihova najveća prednost u finalu, ali igra se na tri pobede. Serija je duga i ako odigramo na nivou na kom možemo, imamo svoje šanse. Sigurno da smo brži od njih. Oni su možda fizički jači, ali možda tu trebamo da tražimo najveću prednost - kazao je Žganec.

Mladi Džanan Musa dobiće novu priliku, pošto je Amerikanac Boutrajt zbog povrede pod velikim znakom pitanja za duele u Beogradu.

- Svaka utakmica je nova utakmica. Svaki igrač pokušava da doprinese nešto novo u svakoj utakmici, ali u finalu je najbitnije da mi kao ekipa ostvarimo pobedu, a da svako od sebe da barem jedan delić u toj velikoj slagalici i da probamo barem jednu pobedu da ostvarimo u Beogradu. Ja ću se truditi da doprinesem najviše ekipi i to je najbitnije. Dvorana "Aleksandar Nikolić" je hram košarke, koji je uvek ispunjen do posljednjeg mjesta. Mi se radujemo što ćemo tamo igrati jer tamo je neverojatno igrati zbog te atmosfere i zbog toga što se igra protiv takvog kluba kao što je Crvena zvezda. Jednostavno je tamo gušt igrati, pogotovo kad je finale. Mi ćemo, blago rečeno, izginuti na terenu da probamo da uzemo titulu prvaka. Mi smatramo da treba biti oprezan. Naravno, ako nešto pođe po zlu, mi trebamo da ostanemo fokusirani na taj glavni cilj, a to je treća pobeda i da ostvarimo tri pobede jer serija je duga i treba ostati neiscrpljen za ostale utakmice - rekao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online