Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.06.2010.
16:56
Vestionline A

Jovanović i zvanično trener Partizana

Upravni odbor Košarkaškog kluba Partizan jednoglasnom odlukom postavio je Vladu Jovanovića za novog šefa stručnog štaba "crno-belih".

Jovanović je četiri godine bio asistent Dušku Vujoševiću, koji je pre nekoliko dana preuzeo CSKA.

Vlada je trenerskim poslom počeo da se bavi 1997. godine. Bio je trener mlađih selekcija Borca, Zemuna i Partizana, a od 2006. je sa prvim timom "crno-belih". Osvojio je pet titula prvaka države, četiri trofeja u Jadranskoj ligi i tri Kupa Radivoja Koraća.

Jovanović je od prošle godine i selektor juniorske reprezentacije Srbije, sa kojom je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj osvojio zlatnu medalju.

"Biti i kandidat za prvog trenera Partizana za mene je bila velika čast, a sada kada je i zvanično odlučeno da ću naredne sezone voditi klub iz Humske mogu samo da konstatujem da sam veoma zahvalan na ukazanom poverenju. Pre svega bih se zahvalio predsedniku Predragu Daniloviću i sportskom direktoru Draganu Todoriću, a posebno Vujoševiću čija preporuka iz više aspekata znači mnogo. Veoma sam im zahvalan što su imali poverenja u mene i prepustili mi ovaj zahtevan i delikatan posao. Omogućili su mi da budem trener jednog velikog evropskog kluba, dakle ne samo velikog kluba na ovim prostorima, već kluba koji je dokazao svoju veličinu na prostorima Starog kontinenta. Za mene to predstavlja zaista veliku čast. Trudiću se da u narednom periodu, pre svega radom, odnosom prema poslu, klubu i igračima to ukazano poverenje na najbolji mogući način i opravdam", rekao je Jovanović.

Milosavljević prvo pojačanje


Dragan Milosavljević je prvo pojačanje u Humskoj ovoj leta i biće na raspologanju treneru Jovanoviću od avgusta kada kreću pripreme crno-belih.

 

Nastavlja se tradicija kluba iz Humske koji prvenstveno podržava i afirmiše mlade igrače. Tako je još jedan od najtalentovanijih igrača u svom godištu Dragan Milosavljević potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom. Potvrda Milosavljeviću za njegov rad stigla je i od selektora reprezentacija Srbije Dušana Ivkovića koji ga je pozvao na širi spisak za Svetsko prvenstvo.

 

Dragan ima 21 godinu (11.05.1989) i rođen je u Kruševcu. Igra na poziciji beka, a visok je 198 cm. Prethodnu sezonu je odigrao u kragujevačkom timu, a igrao je i za Napredak Rubin iz Kruševca.

 

Bio je član mlade reprezentacije Srbije, a trenutno je napripremama A selekcije državnog tima za svetsko prvenstvo u Turskoj.

 

Prethodne sezone u Jadranskoj ligi prosečno je postizao 10.2 poena po takmici sa procentom šuta za dva od 58,1 %, za tri od 41,7, odnosno 79,7 sa linije slobodnih bacanja. Beležio je 2,1 asistenciju i 3,8 skokova po meču.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online