Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.12.2016.
16:12
Tanjug A

Tedosićevo pismo desetogodišnjem Milošu iz Valjeva

Najbolji košarkaš Evrope Miloš Teodosić na sajtu FIBA napisao je emotivno pismo desetogodišnjem dečaku Milošu iz Valjeva koji vreme provodi u školi, igra basket i mašta da dostigne ono što su uradili Vlade Divac, Saša Danilović, Saša Đorđević, Dejan Bodiroga...

N. Đurović
Miloš Teodosić

- Ćao Miloše, imaš 10 godina i još te niko ne zove Teo. Treniraš u Valjevu sa bratom i sanjaš da otputuješ negde. Ti si običan momak kao i svi tvoji drugovi - nisi zao, ali si pomalo prkosan i nestašan. Provodiš većinu vremena na ulici igrajući se sa drugovima i srećan si zbog svog rasporeda: najmanje osam sati na ulici, osam sati u školi i dva sata u krevetu - piše Teodosić, a preneo je "Mondo".

- Sada možeš samo da sanjaš o medaljama i gledaš utakmice reprezentacije Jugoslavije sa zvezdama poput Bodiroge, Đorđevića, Divca, Danilovića... Siguran sam da je nemoguće da ostvariš njihove uspehe, pa čak i da razmišljaš o tome. Ti ciljevu deluju predaleko i previsoko da bi ih dohvatio. Ali ti si, Miloše, sada u Valjevu". Tako da, dozvoli mi da se predstavim. Ja sam Miloš Teodosić ili kako me većina saigrača zove - Teo. Imam 29 godina i reći ću ti koliko će poseban i spektakularan tvoj život biti.

Teodosić, zvezda moskovskog CSKA, kapiten Srbije, osvajač Evrolige, medalja na EP, SP, Olimpijskih igara, šampion Rusije i Grčke, višestruki MVP, u nastavku pisma kaže dečaku iz Valjeva da će mu porodica biti najveća podrška u životu, da sluša savete koje će mu dati, da im potpuno veruje.

- Reci mnogo puta "hvala" svom sadašnjem treneru jer te uči kako da voliš ovu igru. Ne tera te da prolaziš kroz naporne vežbe ili zapamtiš veliki broj kombinacija. Zapamti sve njegove priče, jer ti govori kako da zavoliš košarku. Ta ljubav je večna. Nikada ne preskači školu, moraš da dobiješ dobre ocene ili ti trener neće dozvoliti da dođeš na trening.

- Za devet godina bićeš apsolutno siguran da je košarka tvoj život, zauvek. Naredne godine, već ćeš igrati u Grčkoj - biće to tvoj prvi veliki profesionalni iskorak - Olimpijakos Pirej. Te 2010. godine FIBA će te proglasiti najboljim košarkašem Evrope. To će biti pomalo ludo jer ćeš imati samo 23 godine, ali veruj mi da je zaista tako.

- Napustićeš Grčku i preseliti se u Rusiju, gde ćeš imati lične uspone i padove. Velike uspone i bolne padove. Borićeš se sa brojnim konkurentima, ali najvažnije - borićeš se protiv svog karaktera. Biće teško, ali će ti pomoći da postaneš čvršći, biće ti potrebno četiri godine da razumeš svaku grešku koju si napravio i uspećeš u Moskvi.

- Ali nagrada za tvoj naporan rad biće nemerljiva - bićeš zvezda nacionalnog tima Srbije i predvoditi ekipu do istorijskog srebra na Svetskom prvenstvu i potom Olimpijskim igrama. Konačno ćeš osvojiti Evroligu sa CSKA. I svaka osoba u Valjevu će te smatrati legendom. Ako ne uspeš, veruj mi - OK je. Nastavi, radi naporno. Videćeš - piše na kraju pisma.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online