Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.06.2010.
20:17
Vestionline A

Partizan pobedio posle tuče u Vršcu!

Košarkaši Partizana nalaze se nadomak nove titule šampiona, pošto su večeras u vršačkom "Milenijumu" pobedili Hemofarm rezultatom 86:81 (21:22, 15:17, 29:18, 21:24) i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Ovaj odličan meč ostao je u senci opšte tuče košarkaša oba tima na minut i 14 sekundi pre kraja utakmice. U jednom duelu pod košem Hemofarma sukobili su se Račko Katić i Aleks Marić, posle čega je nastala opšta tuča svih igrača obe ekipe. Na teren je morala da uđe i policija, a epilog svega je rasečena usna igraču Partizana Janu Veselom.

Takođe, isključene su kompletne klupe oba tima, kao i po dva prvotimca, tako da se završnica meča igrala u uslovima uličnog basketa - tri na tri. Partizan se bolje snašao i u toj situaciji i sa triom Mekejleb, Veseli, Roberts bio je uspešniji od trija Vrščana Marković, Hil, Krstović, čime su crno-beli došli do druge pobede u finalnoj seriji plej-ofa, koja ih je dovela na samo korak od devete uzastopne titule.

Hemofarm je bolje počeo utakmicu, imao je prednost od tri do pet poena tokom prvog dela meča, ali je Partizan odličnom igrom u trećoj deonici stigao do osam razlike (65:57). Kada je sredinom četvrte četvrtine beogradski tim stekao 11 razlike (73:62) činilo se da je susret rešen.

Međutim, serijom 16:4 Hemofarm dolazi do preokreta i vođstva - 78:77. Zatim sledi "trojka" Mekejleba i pomenuta tuča, koja je, čini se, više "prijala" gostujućem Partizanu.

Lester Mekejleb je bio najbolji na parketu sa 23 poena i po pet skokova i dodavanja, dok je Aleks Marić postigao 18 koševa. Jan Veseli, Aleksandar Rašić i Lorens Roberts postigli su po 11 poena. Na drugoj strani, Stefan Marković 18 koševa, uz po pet skokova i asistencija, Raško Katić meč je završio sa 15 poena, a Bojan Krstović sa 13.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je vidno razočaran posle meča sa Hemofarmom i skandala koji se desio pred kraj meča.

"Ovo što se večeras desilo je velika sramota za sve nas u sportu. Iako će ova slika da bude na svim stanicama narednih dana i nedelja, iskreno se nadam da ovakvih stvari više neće biti u skorijoj budućnosti. Moramo da se potrudimo da finalnu seriju završimo na plemenit način, uz viteško ponašanje navijača u 'Pioniru'", izjavio je  Vujošević posle meča.

Treća utakmica na programu je u petak u "Pioniru" od 18 sati, a u slučaju još jedne pobede Partizan će doći do 17. titule u istoriji, a devete zaredom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online