Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.10.2016.
14:56
Tanjug A

Srpski basketaši: Prihvatamo Đorđevićev izazov, ali nemaju velike šanse!

Reprezentativci Srbije u basketu 3x3 izjavili su danas da su osvajanjem titule prvaka sveta u Kini i pobedom u finalu nad SAD ispunili san, ali da im je naredni cilj da savladaju vicešampione planete u košarci - selekciju Aleksandra Đorđevića.

fiba.com
Srpski basketaši svetski šampioni

Basketaši Srbije Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić u Gvanžuu su osvojili drugu titulu prvaka sveta, nakon što su zabeležili svih sedam pobeda, poslednju protiv SAD rezultatom 21:16. 

- Posle 2012. godine mislili smo da nećemo nikada više biti ponosni kao tada, ali smo se prevarili. Kao dete sam igrao basket u kraju i zamišljao da dajem koševe Amerikancima u finalu. Sada smo i to dostigli i jako sam srećan. Godinama imamo kontinuirani rad, pored drugarstva i rezultati su plod toga - rekao je najkorisniji igrač turnira Domović Bulut na konferenciji za medije u Kući košarke.

Njegov saigrač Marko Savić je dodao da je bio uveren u trijumf nad Amerikancima u finalu.

- Bio je veliki pritisak na nama jer smo bili favoriti, ali smo sve to izdržali. Pred finale sam bio ubeđen da ćemo da pobedimo. Nema takve nacije kao što je Srbija i sportista sa tako velikim srcem - poručio je Savić.

Najbolji basketaši planete su dobili poziv selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića da u prijateljskom susretu odmere snage u basketu i taj poziv su prihvatili.

- Ne možemo da dočekamo da se upoznamo sa momcima i selektorom Đorđevićem. Oni su drugi na svetu, najbolji posle Amerikanaca. Ipak, mislim da nemaju velike šanse protiv nas, igra se sa dosta kontakta u basketu, što nama odgovara - rekao je Dejan Majstorović i dodao da veruje da će dugo vladati svetskim basketom.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas čestitao je reprezentativcima na velikom uspehu.

- Momci su se sa još jednog takmičenja vratili sa medaljom, ovog puta zlatnom. Ova godina je sjajna za našu košarku i basket, nadam se da ćemo ponoviti uspehe. Momci su pioniri ovog sporta u Srbiji. Rezultatima i ponašanjem na najbolji način predstavljaju našu zemlju.

Prema njegovim rečima basket bi naredne godine trebalo da postane olimpijski sport i bude uvršten za Tokio 2020.

- FIBA dosta radi na tome i postoji velika mogućnost da basket postane olimpijski sport, pa posle da umesto dve donesemo tri olimpijske medalje - rekao je Đilas i otkrio da će basketaši Srbije zbog svetske titule u Kini da dobiju pojedinačno 10.000 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online