Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.09.2016.
16:28
Vestionline A

Čović: NIje me iznenadila rekacija iz Limoža, završavam raspravu sa dotičnim

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović odgovorio je na određena javljanja iz suparničkog tabora pojasnivši na koga je tačno mislio kada je govorio da je "novac sa Kosova završio u Partizanu". Lično saopštenje prvog čoveka kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti i bez izmena.

kkcrvenazvezda.rs
Čović je prezaposlen ovih dana

- U mom obraćanju srpskoj javnosti, dana 19.09. 2016.godine sve što sam naveo o tokovima novca i anomalijama finasiranja u srpskom sportu, posebno  pojedinih klubova jugoslovenskog sportskog društva  , ima svoju potporu u činjenicama i dokumentaciji, koje mogu da potkrepim na za to, merodavnom mestu.

Razumem reakciju gospodina Vučelića, i zahvaljujem mu se na korektnosti, ali sve što sam rekao ni u jednom delu nije se odnosilo na njega, niti na vreme od kada je on na funkcijama u FK i JSD Partizan.

Međutim, nije me iznenadila reakcija trenera sa prebivalištem u Limožu, zato što je on dugi niz godina unazad jedan od kreatora širenja neistina oko mog imena, zasnovanih na lažima  Bojana Radovanovića “zaboravljenog” člana Upravnog odbora FK Partizan, koje su kreirane na “druženjima u “Prestižu” uz pomoć  pojedinaca iz tadašnjih političkih, policijskih i pravosudnih krugova.

O novcu koji je sa Kosova i Metohije završio čudnim putevima u Humskoj preko Careve Ćuprije, ponajmanje može da svedoči bivši predsednik Jugoslovenskog sportskog društva, koji je u vreme o kome sam ja govorio, a to je period od početka 2003.godine,  bio neuspešni selektor košarkaške reprezentacije SCG u Švedskoj. Uostalom, u službenoj belešci koja je “dobro čuvana” a koju je Bojan Radovanović dao u SBPOK-u, početkom 2012.godine, kako bi se spasao zatvora zbog višemilionskih prevara banaka, pojedinaca,…i pokušao da stekne “status”,  sam je pričao o tome.  Koliko ga je koštao ulazak u UO FK Partizan, na koji način je uopšte ušao, i ko ga je sve predlagao za predsednika, koliko ga je koštalo potkupljivanje sudija za pobede nad Crvenom zvezdom, kakvi su bili “vezani transferi” iz BASK-a u Partizan, ko je na šifrovane poruke bežao tada iz zemlje, ko je padao u nesvest, i niz drugih stvari, a da je sve pri tome pokušao da pripiše meni. Neverovatno je da to, kao i mnoge druge malverzacije sa parama sa Kosova mnogima nisu interesantne, jer je najlakše to pripisati Nebojši Čoviću. Znam ja još mnogo toga, ali sve u svoje vreme…

O tome su detaljno pisali i pojedini mediji, poput sportskog lista “Sport”. Samo što tada, a nije bilo davno, to mnoge nije zanimalo. Mene jeste, jer sam upravo zbog toga na pravdi Boga neprekidno progonjen od 2004.godine.

Što se tiče finansiranje klubova od strane grada Beograda, to je ozbiljna stavka u budžetu svakog grada. Pošto sam bio gradonačelnik, a i u privremenom organu grada Beograda 2014. godine, znam, da i za to postoji validna dokumentacija , pa lako možemo da vidimo ko je zaista koliko i kako dobijao, a to je zapravo ono što sam rekao na konferenciji za štampu.  

Ovim završavam bilo kakvu raspravu sa dotičnim,jer nemam vremena da se bavim prošlošću i beznadežnim slučajevima.

Nebojša Čović

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online