Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.07.2016.
12:45
Tanjug, Vestionline A

Đorđević: "Pobićemo" se za medalju!

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Argentinu na prijateljski turnir i poslednje provere pred Olimpijske igre u Riju, a selektor Aleksandar Đorđević ne krije da će ekipa uraditi sve da se domogne jedne od medalja.

N. Đurović - Vesti
Spremni za Igre: Stefan Jović i Aleksandar Đorđević

Srbija će u argentinskoj Kordobi učestvovati zajedno sa domaćom selekcijom, Francuskom i Hrvatskom, pre početka Olimpijskih igara. 

- Ljudi iz Olimpijskog komiteta Srbije su nas pripremili kako da se ponašamo u Brazilu, a ja se nadam da imamo prava uputstva za našu igru. Lepo ćemo se ponašati na Olimpijskim igrama i na pravi način predstavljati našu zemlju. Veliki je ponos što smo u Riju, imamo velike ambicije i pobićemo se za medalju - rekao je Đorđević na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla, uoči puta. 

Kapiten reprezentacije Miloš Teodosić rekao je da će njegov tim na pravi način reprezentovati Srbiju na Olimpijskim igrama. 

- Drago mi je što krećemo put Argentine, na poslednji turnir pred Rio. Željni smo utakmica i želimo da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu. Ono što mogu da obećam je da ćemo se boriti i igrati najbolju košarku. Da li će to biti dovoljno za medalju? Videćemo... Srećno čitavom timu i vidimo se u Riju - rekao je Teodosić. 

Zamenik kapitena Stefan Marković složio se u oceni sa Teodosićem i istakao da je ovo san generacije. 

- Stigli smo do Olimpijskih medalja i onoga što smo svi sanjali. Idemo stepenik po stepenik, utakmicu po utakmicu - poručio je iskusni plejmejker. 

Predsednik KSS Dragan Đilas poželeo se sreću ekipi. 

- Veliko hvala momcima I svima koji su izdvojili da ovog leta ne uživaju nego dođu u reprezentaciju. Žao nam je što Bjelica nije sa nama. Hvala svima još jednom. Znamo šta Srbija očekuje od Vas. Želim da na pravi način predstavljate Srbiju I vidimo se u Riju I nadam se posle na balkonu - zaključio je Đilas. 

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije košarkaše je ispratio generalni sekretar Đorđe Višacki.
    "Čast mi je da ispred Olimpijskog komiteta ispaćam košarkaške na Olimpijske igre. Trudimo se da se uvek skupimo kada naši sportsiti kreću i da poželimo sreću. Želim im srećan put", rekao je Visacki. 

Srbiju ce na OI predstavljati: Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

Izabranici Aleksandra Đorđevića na OI igraće u A grupi sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online