Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.06.2010.
20:16
Vestionline, Press A

Počinje rasplet domaćeg šampionata

U ponedeljak se igraju prvi polufinalni mečevi domaćeg košarkaškog plej-ofa u okviru Superlige Srbije. Aktuelni šampion Srbije Partizan u "Pioniru" dočekuje "večnog rivala" Crvenu zvezdu, a ekipa Hemofarma će u Vršcu ugostiti Radnički iz Kragujevca.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ubeđen je da će njegov tim u predstojećim polufinalnim utakmicama plej-ofa Superlige sa Crvenom zvezdom dokazati da je najbolji u Srbiji.

Crno-beli su u poslednjem kolu regularnog dela ostvarili ubedljivu pobedu protiv Metalca (92:69), ali su još ranije obezbedili prvo mesto i prednost domaćeg terena u predstojećem plej-ofu. Vujošević je poručio da se košarkaši iz Humske neće opuštati u polufinalnoj seriji, uprkos brojnim kadrovskim problemima "večnog rivala" sa Malog Kalemegdana.

"Zvezda je Zvezda... Mislim da smo ovom pobedom protiv Metalca napravili dobar uvod pred plej-of, ali utakmice sa Crvenom zvezdom nikada nisu jednostavne. Polufinalna serija je ove godine svedena na dve pobede, što je bio naš predlog, ali se na taj način istovremeno povećava mogućnost nekih iznenađenja. Dakle, moramo da povećamo opreznost i da se potpuno koncentrišemo, a ja sam uveren da ćemo to i učiniti. Mislim da smo ubedljivo najbolja ekipa u završnici Superlige i verujem da ćemo na terenu to i pokazati", rekao je Vujošević, a prenosi "Press".

Košarkaši Crvene zvezde bili su na pragu pobede protiv Hemofarma u Vršcu, ali ih je Marjanovićeva blokada u poslednjoj sekundi poslala na četvrto mesto i zakazala im polufinalne duele protiv Partizana. Trener Aleksandar Trifunović poručuje da njegov tim biti maksimalno rasterećen u borbi sa crno-belima.

"Okrećemo se polufinalu. Imamo kadrovskih problema, ali sa druge strane, naš cilj je ispunjen, što nam daje motiv da igramo rasterećeno, ali u svakom slučaju maksimalno borbeno. Utakmica u Vršcu je bila atraktivna i lepa za gledanje, a dobit za oba tima je veliki broj mladih igrača koji su pokazali potencijal. Posle povrede Radivojevića naša dobit je i odlična partija Nedovića. Nažalost, nismo uspeli i utakmicu da dobijemo", kazao je Trifunović.

Prodaja karata za polufinalni susret između Partizana i Crvene zvezde biće organizovana na blagajni severne tribine stadiona Partizana, na dan utakmice, u ponedeljak od 10 časova, a trajaće do samog početka utakmice. Cena ulaznica je 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter.

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić ocenio je danas da su u polufinalnoj seriji plej-ofa domaćeg šampionata protiv Hemofarma Vrščani favoriti, ali da se njegovi izabranici neće predavati, prenosi "Tanjug".

"U dosadašnjem toku sezone pet puta smo se sastajali sa Hemofarmom i zabeležili tri pobede. Naš glavni adut u tim duelima bila je snažna obrana, koju ćemo pokušati da postavimo i u doigravanju za titulu državnog prvaka", rekao je Nikolić.

Trener Kragujevčana je naglasio da je Hemofarm "dobro organizovan klub" i dodao da veoma dobro poznaje rivala, s obzirom da je veliki broj sadašnjih prvotimaca "farmaceuta" upravo on selektirao.

Ekipa Radničkog u završnici sezone ima dosta problema sa povredama. Za ruskog internacionalca Alekseja Kotiševskog sezona je završena, što je značajno oslabilo Šumadince, dok će ostali igrači najverovatniji biti spremni za prvi meč protiv Hemofarma.

"Problemi sa kojima se suočavamao nas dodatno motivišu da pružimo što jači otpor Hemofarmu. Svakako da ćemo svim silama nastojati da pružimo maksimum u ovom trenutku i da budemo ravnopravan rival favorizovanom protivniku", poručio je Nikolić.

On je naveo da će velika prednost Radničkog biti rezultatska rasterećenost, s obzirom da su Kragujevčani plasmanom među četiri najbolje ekipe u državi ispunili ambicije.

Prvi meč između Hemofarma i Radničkog biće odigran sutra od 19 časova u Vršcu. Revanš je 9. juna u Kragujevcu, a eventualna "majstorica" dva dana kasnije u Vršcu.

PLEJ-OF POLUFINALE
Ponedeljak, 7. jun:
Partizan - Zvezda 18,00
Hemofarm - Radnički 19,00
*polufinale se igra na dve pobede, termini su 7, 9. i eventualno 11. jun

FINALE
14, 16, 18. i eventualno 20. i 22. jun
*finale se igra na tri pobede

Superliga, 14. kolo:
Tamiš - FMP 81:70
Hemofarm - C. zvezda 94:93
Radnički - Borac 99:97 (81:81)
Partizan - Metalac 92:69


Tabela: Partizan13-1, Hemofarm 12-2, Radnički 9-5, Crvena zvezda 8-6, FMP 6-8, Metalac 3-11, Tamiš 3-11, Borac 2-11.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online