Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.06.2016.
15:11
Tanjug A

Đorđević: Nema bolje provere od Francuza

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je prijateljska utakmica sa Francuzima odlična provera pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju.

M. Todorović
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević

- Utakmica sa Francuskom je najbolja provera jer je rival među tri najbolja u Evropi. Bez obzira što su prijateljske, uvek se zakuva i obe ekipe žele da pobede. Momci rade sa mnogo želje, punog srca, mnogo su ozbiljni i skoncetrisani. U kratkom periodu koji nas čeka pred turnir ne postoji neki sistemski rad kojim bi mogli da dođemo do potrebne forme, ali momci shvataju sve što tražim - rekao je Đorđević.

Bogdanović: Nadam se saradnji sa Divcem i Stojakovićem
Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je rekao da ekipa nema mnogo vremena za pripreme pred kvalifikacioni turnir i ponovio da je Francuska odlična provera.

- Francuska je izuzetno dobar protivnik. Nadamo se da ćemo pokazati našoj publici višegodišnji rad sa selektorom. Vidi se da se svake godine sve lakše uklopimo i da vlada dobra atmosfera u ekipi. Svi dolazimo motivisani na treninge - rekao je Bogdanović. 

On se osvrnuo na trejd u Sakramento.

- Ne znam puno, ali ako se to desi nadam se da ću sarađivati sa bivšim igračima naše reprezentacije Divcem i Stojakovićem - istakao je Bogdanović. 

On je naglasio da je prisutna velika želja u timu i pozvao navijače da ispune "Arenu".

- Velika želja i ambicija je prisutna kod svakog igrača, pa je zadovoljstvo raditi sa njima. Vlada veliko zajedništvo i timski duh. Pozivam navijače da dođu, da im pokažemo kako se borimo za boje Srbije zajedno sa njima. Oni su veliki deo svih naših rezultata i hoćemo da im vratimo dobrom igrom.

Đorđević je potvrdio da povređeni Nemanja Bjelica danas stiže u Beograd, dok Milan Mačvan radi sa longetom.

- Bjelica će doći direktno na trening sa aerodroma. Odradio je neke treninge i noga se polako vraća u normalu. Raduju dobro odrađene terapije i jedva čeka da dođe, što nas raduje jer znamo koliko je važan za nas. Sa naše strane nemamo prava na pritisak i zahtev jer ga želimo 100 posto spremnog. Što se tiče Mačvana, on je sa nama sve vreme, radi i sa loptom šta god može. On je jedan od novih momaka, ali ima košarkašku i ljudsku inteligenciju.

Prema njegovim rečima, igrači će biti potpuno spremni za prvi duel sa Portorikom.

- Teodosić je preskočio jedan trening, svi imaju sitne povrede. Malo smo podigli tempo rada, vidi se zamor, ali moramo da treniramo da bi se doveli do takmičarske forme do prve utakmice sa Portorikom. Prikupili smo potrebne informacije, polako spremamo celu ekipu za duel koji nas čeka. Portoriko je ekipa koja ima izuzetno atlete, igrače sa NBA iskustvom - rekao je Đorđević. 

On je poručio da ga raduje igra iz prve utakmice sa Francuzima.

- Oni me svaki dan sve više raduju. Kada čovek sa ove pozicije vidi da ispred sebe ima tim, onda je to veliko zadovoljstvo. To je naš "trejdmark". Odbrana postaje zaštitni znak - zaključio je Đorđević.

Prijateljska utakmica između Srbije i Francuske na programu je sutra od 21 sat u "Kombank areni", dok je za utorak planiran duel sa Grčkom od 20.15 časova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online