Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.06.2010.
16:14 >> 18:16h
Tanjug A

Kapičić: Savez funkcioniše u teškim okolnostima

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Kapičić istakao je da ta organizacija funkcioniše u jako teškim finansijskim uslovima, ali da pripreme državnog tima i svih mlađih selekcija nisu i ne smeju da budu ugrožene.

"Obaveze prema reprezentativcima koji su prošle godine na šampionatu Evrope u Poljskoj osvojili srebrnu medalju još nisu izmirene. Smatram da košarka, kao naš nacionalni sport, ne sme više da dozvoli ovakav tretman u društvu", naglasio je Kapičih.


On je ocenio da nigde u društvu nije zavidno stanje, kao i da se i druge države suočavaju sa teškim ekonomskim problemima, ali da svi odgovorni moraju da stanu iza nacionalnih ciljeva u sportu. Kapičih je poručio da će Savez pronaći finansijska sredstva neophodna za pripreme i da će biti ispoštovane sve obaveze prema igračima i stručnom štabu.


"Drugi problem sa kojim se suočavamo je veliko nejedinstvo klubova po pitanju koncepta regionalne NLB lige. Mi jednostavno nismo u stanju da sve aktere uvedemo u logiku poštovanja našeg nacionalnog interesa u košarci", vidno razočaran konstatovao je Kapičić.

Selektor Dušan Ivković rekao je da zaposlenima u radnoj zajednici nisu izplaćene četiri poslednje zarade, a da on nije primio šest plata.

"Naš genralni sponzor Telekom krajnje nekorektno se poneo u celoj priči. Prošle godine smo od generalnog direktora te kompanije Branka Radujka dobili obećanje da će novi ugovor biti mnogo bolji. Do toga, međutim, nije došlo i Savez je dobio veoma lošu ponudu", bio je ogorčen Ivković, koji je naveo da je gneralni sponzor nacionalnom savezu u aprilu čak isključio telefone zbog neplaćenih računa.

Prema rečima selektora, situacija u KSS mnogo je gora nego pre godinu dana, a veliki problem je nejedinstvo u Upravnom odboru.


"Na poslednjem sastanku nismo imali kvorum. Celu godinu smo potrošili na sastanke sa domaćim učesnicima regionalnog takmičenja. Naša strategija bila je jaka domaća liga, a ona nam, čini mi se, lagano izmiče iz ruku zbog isticanja pojedinačnih interesa u prvi plan", zaključio je Ivković. 

Radujko odgovorio KSS

 

Generalni direktor kompanije Telekom Branko Radujko demantovao je tvrdnje selektora košarkaške reprezentacije Srbije Dušana Ivkovića da nije ispoštovao dogovor sa Košarkaškim savezom Srbije.

"Poštujući beskrajno sve što je Ivković učinio za našu i svetsku košarku, to što je on danas rekao neću nazvati pravim imenom. Prava istina je da je zagarantovani iznos novog ugovora čak pet puta veći od garantovanog iznosa iz prethodnog ugovora, a da je ukupni iznos koji predviđa nagrade za ostvarene rezulate veći skoro 50 odsto od starog ugovora", naveo je Radujko u saopštenju.

 

"Zašto gospodin Ivković, živa legenda, daje izjave koje nisu tačne i nisu u opisu posla selektora, nije pitanje za sponzora nego za Košarkaški savez, koji na taj način sigurno neće privući sponzore. Sponzori u normalnom svetu za svoj novac dobijaju unapređenje poslovnog imidža, a ne ničim izazvanu štetu", stoji u saopštenju generalnog direktora Telekoma.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online