Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.04.2016.
13:44
Vestionline A

Hrvatski medij žestoko se obrušio na Zvezdu i Čovića

Meč poslednjeg kola E grupe Evrolige, Cedevita - Crvena zvezda (petak, 19 časova), trebalo je da bude više revijalni jer ne odlučuje ni o čemu. Crveno-beli su kao četvrti u četvrtfinalu, dok hrvatski šampion nema nikakve šanse da se nađe među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Međutim, odluka tima iz Zagreba da celokupni prihod sa meča dodeli obnovi vodotornja u Vukovaru izazvao je reakciju Zvezde. Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović žalio se Evroligi.

aba-liga.com/KK Crvena zvezda Telekom
Stefan Jović (s loptom) opet će da bije bitku sa košarkašica Cedevite

Hrvatski mediji nisu ostali bez odgovara. U autorskom tekstu novinara tportal.hr Borut Šipsa pod naslovom "Zvezda dotakla novu granicu licemerja" stoji: 

- Ukoliko želite da sačuvate mentalno zdravlje izbegavajte srpske tabloide. Pogotovo u vreme predizborne kampanje koja je u Srbiji sada u jeku. Tako su se preko svog šefa N. Č. (57), gradonačelnika Beograda u vreme njegovog stranačkog saborca Slobodana Miloševića, obrušili na - Cedevitu. Hrvatski korporativni klub, koji je otprilike ostrašćen koliko i Sfinga, dobio je iz beogradske fabrike licemerja moralnu pridiku da je skupljanje novca sa utakmice podla provokacija. I da je N. Č. u ime svoje Zvezde sve prijavio Evroligi - navodi se u tekstu hrvatskog portala.

- Kome se žalila Zvezda? Evroligi? Organizaciji koju otvoreno preziru na svim nivoima, jer nisu dobili minut ćutanja za svog ubijenog navijača Marka Ivkovića? Znate li ko mu je organizovao minut ćutanja? Cedevita. I to u Zagrebu uoči meča sa Zvezdom. 

Zanimljivo je da hrvatski portal ne navode ime Nebojše Čovića već samo stoje inicijali iako je jasno na koga se misli.

- Šta još kaže N. Č. koji se dobro snalazio i sa Slobinim okupatorima i sa Đinđićevim demokratama? Univerzalac... On priča i o hrvatskom mentalitetu. Njemu dobro poznatom. I o poznatom hrvatskom kompleksu od Srba. Pa nije moguće da u to verujete N. Č.? Kompleks od čega? Znam da ne verujete u to... To je samo vaš skroman huškački doprinos u preizborno vreme, jer morate da vratite usluge garnituri koja je od prosečnog kluba napravila bogatu i moćnu priču. Opasne tenzije se nažalost uvek pokažu kao efikasan alat. Ma koliko promašene bile.

Na kraju se ističe da ovaj tekst ne sme da raspiruje strasti između dva naroda.

- Hrvati i Srbi moraju da žive u miru, a to će da bude lakše ako bude manje ovakvih predizbornih kampanja. Svaki put kada neki poludokazani muljatori bogatog političkog bekgraunda počnu da svađaju narode zapitajte se da li su ovde ili tamo neki izbori iza ugla. Kada bi Zvezda i njeni navijači dočekivali svoje sutrašnje protivnike sa barem 10 odsto dostojanstva sa kojim oni dočekuju njih mo. Ovako... ma bilo bi smešno da nije žalosno  -zaključuje se u tekstu hrvatskog portala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online