Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.03.2016.
17:24
Vestionline, blic.rs A

Miličić: Prokleta je Amerika...

Nekada velika nada srpske i svetske košarke, drugi pik na draftu, Darko Miličić, u najboljim godinama okačio je patike o klin. U iskustvima "preko bare" u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu pričao je u intervjuu za dnevni list Blic.

Tanjug/AP
Nije ga impresionirala Amerika: Darko Miličić

Iz Vršca se otisnuo prvo u Detroit, a potom u Orlando, Njujork, Memfis, Minesotu i na kraju Boston. 

- Surov je sistem u Americi i ne volim ga. Mladom igraču stavljaš pečat, ako ne uspe odmah, gazi ga. To je bezveze. Imaš igrače koji budu prvi, drugi pik, pa im odmah daju priliku da igraju, ja nikada nisam dobio šansu. Lebron Džejms je sada ubica, ali prve godine davali su mu šansu, šutiraj i po tribinama ako treba. Ja sam šansu dobijao na kašičicu. Imao sam situaciju u Orlandu da se dignem na šut, a trener Hil mi viče: "Dodaj Hauardu" usred šuta. U Detroitu ništa nije valjalo. Onaj skraćeni Leri Braun mi je uvek govorio da idem u reket. Ja pogodim spolja, a on: "Idi u reket". Ja opet pogodim, a on opet: "Ne izlazi iz reketa". Pa čekaj, rođače - kaže Miličić za "Blic".

Zanimljivo iskustvo imao je u Minesoti.

- Neverovatno. Govorio sam: "Ljudi nemojte me dovoditi". Neću da igram, neću da treniram, praviću problem u svlačionici. Ponudili su mi dve nedelje pa ako ne bude išlo, da idem. Pristao sam, bilo je lepo, igrao sam. Ali nismo imali rezultate. Ekipa kao banda, nikoga ne dobijamo. Trener Rembis je dobio otkaz, posle dođe Rik Adelman i skontam da to ne funkcioniše. Peković je počeo da igra vrhunski. Mislim ulaziću s klupe, ali ni to. Onda sam odustao. Tražili su da se izvinim saigračima. Pa zašto da im se izvinim? Oni plaču ako ne daju 15 poena.

I onda se desilo nešto neverovatno za američke standarde.

- Ponudili su mi ugovor Boston Seltiksi. Nisam hteo da odem tamo da budem radnik, a oni su rekli da me ne gledaju tako. Probao sam, ali ubrzo sam rekao: bolje da odem nego da napravim probleme i njima i sebi. A pare, pitaju me? Ma, evo vam sve. Kupite čokoladu, dobiću slom živaca, dosta je bilo.

Kaže da se nije družio sa američkim igračima.

- Ne mogu ja sa američkim saigračima. Oni samo pričaju ko je kako zakucao, kako je ko izbacio driblingom koga. Bio sam i čudan jer ja nisam tako razmišljao. Priđu mi i kažu: "Kad ti padne klapna, nemoj mene molim te da diraš". Teško je kada od prvog dana odlaska u SAD razmišljaš u povratku u Srbiju. Nikada nisam ozbiljno pričao s Lebronom, Vejdom ili Karmelom Entonijem. Oni su zablistali. To bi bio najjači draft u istoriji da nije bilo mene - našalio se Darko o NBA iskustvima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online