Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.01.2016.
22:08
Vestionline, Tanjug A

Srpski košarkaši: Sad je na nama - Rio kruna generacije

Srpski košarkaški reprezentativci prihvatili su ulogu favorita na kvalifikacionom turniru u Beogradu i poručili da očekuju da uz podršku navijača obezbede plasman na Olimpijske igre, prvi put posle 12 godina.

FIBA
Optimisti: Reprezentativci Srbije

- Pre svega, zahvalio bih se ljudima iz KSS koji su uradili odličan posao i omogućili da budemo domaćini turnira. Grupa je teška, iako možda imena protivnika nisu zvučna i atraktivna, nikako ne smemo da se opustimo ili nekoga potcenimo - rekao je Raduljica.

Centar Panatinaikosa rekao je da je sadašnja generacija zaslužila da se nađe na Olimpijskim igrama u Riju.

- To bi bila kruna ovog ciklusa koji je počeo u Madridu 2014. godine. Na nama je da se dobro spremimo i izborimo plasman na Olimpijske igre. Verujem da ce Kombank arena biti krcata i da ćemo uz podršku sjajnih navijača ostvariti zacrtani cilj - naveo je Raduljica.

Sjajni šuter Bogdan Bogdanović ističe da nema problem sa ulogom favorita na kvalifikacionom turniru.

- Nema tu neke posebne priče, sve je sada na nama. Favoriti smo i od toga ne bežimo, ali ne bi trebalo da se napravi svadbarska atmosfera kao da smo već obezbedili plasman na OI. Trebalo bi da se fokusiramo i maksimalno koncentrišemo na te mečeve - poručuje Bogdanović, uz nadu da će svi igrači biti zdravi.

Njegov saigrač Nikola Kalinić izjavio je da je zadovoljan žrebom, ali da ne sme da bude opuštanja.

- Izbegli smo najjače ekipe, mada i nije moglo da nam bude mnogo teško jer je žreb bio poludirigovan. Bez obzira na to, ne smemo ni u kom slučaju da se opuštamo i mislimo da je da smo se već plasirali na OI. Pune tribine Arene biće nam još jedan motiv i dodatni podstrek za što bolje igre. Verujem da cete nas u avgustu gledati u Riju, znamo šta bi trebalo da uradimo - jasan je bio Kalinić.

Krilni igrač Marko Simonović rekao je da ekipa ima sasvim dobre šanse da se nađe u Brazilu, iako ne misli da je čeka lagan posao.

- Domaćini smo i favoriti, ali nijednog momenta ne smemo da se opustimo jer niko neće doći u Beograd sa belom zastavom. Češka i Letonija su letos na Evropskom prvenstvu pokazale da poseduju veliki kvalitet, Portoriko je bio učesnik na poslednja tri Olimpijska turnira zaredom, tako da su i oni sigurno ozbiljni i tražiće svoju šansu. Angola je prvak Afrike, što znači da vrede, a jedino o Japanu nemam informacije.

Iskusni bek Dragan Milosavljević deli mišljenje saigrača.

- Puno će nam značiti podrška publike, ali to ne sme da nas optereti, već da nam da dodatno samopouzdanje i agresivnost. Iako smo favoriti, svaku utakmicu treba da odigramo maksimalno ozbiljno i angažovano. Sigurno da ce biti teško, ali svi očekujemo plasman u Rio što je i bio glavni cilj, postavljen još prošlog leta - zaključio je Milosavljević.

Srbija će na turniru u Beogradu, koji se održava od  4. do 10. jula, igrati u grupi sa Angolom i Portorikom, dok su u B grupi Češka i Letonija, a samo pobednik ide u Rio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online